Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Erzurum Şubesi, "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" adlı Siyer-i Nebi yarışması il ve ilçe okullarında gerçekleştirildi.

AGD tarafından Türkiye genelinde organize edilen "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" adlı Siyer-i Nebi yarışması, Erzurum’da yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Erzurum’da bugün gerçekleştirilen yarışma 2’si merkezde olmak üzere toplam 10 okulda gerçekleştirildiğini belirten AGD Erzurum Şube Başkanı Aktay Eşsiz, amaçlarının Peygamber efendimizin hayatını gençlere ulaştırmak ve bu vesile ile salih bir nesil oluşturmak olduğunu söyledi.

Başkan Eşsiz , Erzurum merkez ve tüm ilçelerindeki liselerde çalışma yaparak toplamda 2 bine yakın bir kayıt yapıldığını söyledi.

Şu anda merkezde bulunan 2 okul ve ilçelerde bulunan 8 okul olmak üzere toplamda 10 okulda sınav yapıldiğini hatırlatan Başkan Eşsiz “Günümüz şartlarında böyle bir çalışma yapmak çok zor. Ancak Efendimizin hayatı için ne kadar fedakarlık, çalışma yaparsak yapalım az geliyor. Çünkü o alemlere rahmet olarak gönderilmiştir." dedi

Siyer-i Nebi sınavının ilk olmadığını, yarışmanın geçen yıl Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Türkiye genelinde başlatıldığını hatırlatan Eşsiz, "Gençlerimize çok fazla olumsuz şeyler aşılanıyor. Bizler de gençleri bu tür olumsuz şeylere yönlendirmelerine karşı ıslaha sürükleme gayreti içerisindeyiz. Gerçek manada barışı, huzuru, adaleti, iyilik ve güzelliği elde etmek istiyorsak bunun yolu Kuran’ı Kerim ve Peygamber efendimizin hayatıdır. Gençlerimiz ahlaki ve manevi buhran içerisindedirler. Bunları önlemenin yolunun islami kaynaklara sarılmaktan geçeceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Eşsiz, yarışmada dereceye girenlere, birinciye Umre ödülü, ikinciye bilgisayar, üçüncüye, cep telefonu, ve birçok ödülün verileceği yarışmanın sonucunun 31 Aralık’ta düzenleyeceğimiz Mekke’nin Fethi programında açıklanacağını belirtti.

AGD liseler komisyonu başkanı Ömer Bağrıyanık ise, Peygamber Efendimizin hayatını gençlere örnek olması amacıyla böyle bir yarışma yaptıklarını dile getirdi.

Geçen yıla göre çok fazla yoğunluk olduğunu belirten Bağrıyanık, tüm ilçelerde ve merkezdeki okullarda öğrencilerimizin ayağına gidilerek bizzat kayıt çalışmaları yapıldığını ve bunun sonucunda, gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.