Dünya Engelliler Gelişim Derneği Genel Başkanı İslam Meral, Dünya Engelliler Günü kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları’nı ziyaret ederek, İl Müdürlüğü tarafından engelli vatandaşlara verilen maddi ve manevi desteklerlerden dolayı teşekkür belgesi verdi.

Ziyaret esnasında konuşan Dünya Engelliler Gelişim Derneği Genel Başkanı İslam Meral, önceki dönemlerde engellilere 3 aydan 3 aya verilen 240 liralık maaşın layık görüldüğünü günümüzde ise yeni sosyal politikalar sayesinde engelli vatandaşların hak ettiği değere kavuştuğunu ifade etti.

Engelli vatandaşların daha fazla hak ve imtiyazdan yararlanması gerektiğine dikkat çeken Meral, "Önceki dönemlerde engellileri kimse adam yerine koymuyordu, engellilere sahip çıkılmıyordu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın evde bakım ücretleri, erişilebilirlik, ulaşabilirlik konusunda yaptığı çalışmalar ile ciddi mesafeler kat edildi. Bizde Dünya Engelliler Gelişim Derneği olarak çalışmalara destek olmaya çalışıyoruz. Amacımız engellilerin hak ettiği yerlere gelmesini sağlamaktır. Her zaman birlikte hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları da, engelli vatandaşların toplumda ki haklarının çiğnenemeyeceğini belirterek, erişebilirlik ve ulaşılabilirlik adına yapılan çalışma, hizmet ve denetimlerin devam ettirileceğini söyledi.

Bu kapsamda büyük mesafelerin kat edildiğini anlatan Abdulhakimoğulları" Engellilere katkı sağlamak, iyilik yapmak, yardım etmek bir lütuf değildir. Bu engelli vatandaşlarımızın sahip olduğu en doğal haktır. Dolayısıyla onları ötekileştirmek, dışlamak gibi bir düşüncemiz bakışımız yok, olmamalıdır. Neler konuşursak konuşalım bir engellinin hissettiği duyguları anlamak mümkün değil. Bu nedenle insan hakkı çerçevesinde olaya bakıyorum. Erişebilirlik, ulaşılabilirlik için yapılan çalışma, hizmet ve denetimler sürüyor bunlar sayesinde çok büyük mesafeler kat edildi yeterli görmüyoruz. Bu paydada ortak değerlerimiz var. Dünya Engelliler Gelişim Derneği’ne sadece engelli bireyler değil, toplumun tamamına gösterdiği yakın ilgiden, hassasiyetten ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Meral, ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Harun Akpınar’a da teşekkür belgesi verdi.