Engelliler Haftası nedeniyle AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Erzurum Dede Korkut İşitme Engelliler Okulunu ziyaret ederek, öğrencilerle birlikte yemek yedikten sonra, hediye dağıttı.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Okul Müdürü Kasım Yavilioğlu, Müdür Baş Yardımcısı Serdar Yıldırım, Müdür Yardımcısı Nursel Sönmez’den öğrencilerin eğitim ve öğretimi ile ilgili bilgiler aldı. Beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte işitme engelli çocuklara hediye dağıtan Başkan Fatih Yeşilyurt, öğrencilerle birlikte yemek yedi.

"YETER Kİ KALPLER, GÖNÜLLER ENGELLİ OLMASIN"

AK Parti iktidarı döneminde, devrim niteliğinde uygulamalarla engelli vatandaşların sıkıntılarını giderme konusunda büyük mesafelerin kaydedildiğini belirten İl Başkanı Yeşilyurt, şunları söyledi: "Hükumetimiz döneminde birçok alanda engellilerimize hizmetler sunulmuştur. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ ilkesini düstur edinen partimiz, sosyal devlet anlayışını ortaya koyarken, yoksullar, bakıma muhtaç yaşlılar, çocuklar ve işsizler için özel programlar oluşturulmasının yanı sıra engelli vatandaşlarımız da buna binaen her fırsatta memnuniyetlerini dile getirmektedirler. İlk defa bir siyasi parti bünyesinde olmak üzere AK Parti Genel Merkezimizden ilçelere kadar teşkilatlanan "Engelliler Koordinasyon Merkezi" oluşturulmuştur.

Oluşturulan bu merkezimiz, Türkiye’de bir çok engelli vatandaşımızın probleminin çözümüne yardım ve motivasyon sağlayarak onlara katkı sunmaktadır. AK Parti hükumeti olarak, bu alanlara yapılan yatırımlar bir sosyal devlet anlayışı içinde artmaya devam edilecektir. Yeter ki kalpler, gönüller engelli olmasın, yeter ki insana bakışımız, insanı ele alışımız engelli olmasın. Dünya Engelliler Günü’nün engelliler konusundaki bilinç ve hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ediyor, bu vesileyle tüm engelli vatandaşlarımızın gününü tebrik ediyorum."

Başkan Yeşilyurt daha sonra, Okul Müdürü, İdareciler, Öğretmenler ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.