AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Mekke’nin Fethi’nin yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, tarihte bir damla kan bile dökülmeden nasıl fetihler yapılabileceğini görmek isteyenlerin, Hazreti Muhammed’in (s.a.v) Mekke’yi fethine bakmalarını isteyerek Kalplerin fethedilmesinin de bu çizgide olması gerektiğini söyledi.

Mekke’nin Fethinin Yıl Dönümü vesilesiyle Mekke şehrinin insanlık tarihindeki önemine de değinmek gerektiğini söyleyen Yeşilyurt; “Mekke yeryüzündeki ilk şehirdir. İlk insan ve ilk peygamber olan Hazreti Adem (as)’in tevhit inancının bir sembolü olarak, insanin yeryüzündeki sınanma serüveninin bir nişanı olarak inşa ettiği ilk bina yani Kabe bu şehirdedir. Âlemlere rahmet olarak gönderilmiş son peygamber Hazreti Muhammed (s.a.v) bu şehirde doğmuştur. Kur’an-i Kerim’in ilk çağrısı bu şehrin sokaklarında yankı bulmuştur. Yeniden vücut bulan tevhit inancının ilk şehitleri bu şehirden çıkmıştır. Tebliğin 13 yıl süren çileli günleri bu şehirde yaşanmıştır. Habeşistan’a yapılan hicret de, Medine’ye yapılan hicret de bu şehirde yaşanılan sıkıntılı sürecin sonunda olmuştur. Mekke o dönemin Müslümanları için işkencenin, boykotun, ambargonun, zulmün her türlüsünün tadıldığı yaşanılmaz bir şehir haline gelmiştir” dedi.

Kalplerin fethedilmesinin önemini vurgulayan Yeşilyurt; “Bu da ancak adalet ve hakkaniyeti gözeterek olur. Biz, Peygamber Efendimizin yapmış olduğu fethi kendimize örnek alıyor, bu metodu benimsiyoruz. Bu nedenle insan haklarının yayılıp korunması alanında, kişilerin demokratik haklarını sonuna kadar verme ve savunma anlamında ve bireye saygı duyulması ve bu saygının artırılması alanında gerekli çalışmaları sürdürmekle beraber, hizmetlerimizin herkese eşit bir şekilde ulaşması için var gücümüzle çalışıyor, özen gösteriyoruz. Bu vesile ile Tüm Müslümanların Mekke’nin fethi Yıldönümünde aynı şuur içerisinde birlik ve beraberlik anlayışıyla yeni yılın şehrimize ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederim” diye konuştu.