Ak Parti Pasinler İlçe Teşkilatı 5. Olağan Genel Kurul kongresi Pasinler Kültür Sitesinde yapıldı. Tek listeyle seçime giren Başkan Rahmi Kaya güven tazeledi.

Ak Parti Pasinler İlçe Teşkilatının 5. Olağan Genel Kurul kongresi divan teşekkülünün oluşturulmasıyla başladı. Divan Başkanlığını Tayyip Güngör, Başkan Yardımcılığını İlker Özkara ve üyeler Teoman Kümbet, Fuat Demir ve Mustafa Babağil’den oluştu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

Kongrede ilk konuşmayı yapan Ak Parti İlçe Başkanı Rahmi Kaya, "Ak Parti kurulduğundan bugüne oylarını yüzde 34’lerden yüzde 54’lere çıkarmıştır. İlçemizde ise yüzde 49’larla başlayıp, en son ki seçimde oyunu yüzde 80’lere çıkarmıştır. Bizlere her seçimde destek veren Pasinler halkına teşekkür ederim. Milli iradenin yansımasıyla cumhuriyetimizin 100. Yılı olan aynı zamanda Ak Parti’nin hedeflerinden biri olan 2023 hedefine ulaşması için millet ve parti olarak elimizden gelen bütün desteği vereceğiz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz 5. Olağan genel kongremizle kardeşliğimizi daha pekiştirmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Pasinlerimizin güzelleşmesi ve gelişmesi için bütün imkanlarını seferber eden başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen beye ve Pasinler’in geleceği için gecesini gündüzüne katan Pasinler Belediye Başkanımız Ünsal Sertoğlu’na yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederim." dedi.

Pasinler’e hizmet noktasında kendisine her zaman destek veren Ak Parti İl Başkanımız Fatih Yeşilyurt’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, "Bugün bu kongrede bir değişim var. Bazı arkadaşlarımız bayrak değişimi yapıyor. 13 yıllık serüvende bugünlere gelmemizde emeği olan bütün parti yönetimi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onların katkılarıyla biz Pasinlerimize hizmet edebildik. Pasinler’de bu yaz boyunca çok ciddi projelere imza attık. Pasinler Belediye başkanlığına başladığım zaman çok içler acısı bir belediye teslim aldık. Çöpünü toplayamayan, personeline maaşlarını ödeyemeyen, kurumsallıktan çıkmış bir belediye aldık. Rabbime sonsuz şükürler olsun bugün personeline borcu olmayan, bir çok hizmeti getiren bir belediye olduk" diye konuştu.

Başkan Ünsal Sertoğlu, Hasandede Dağında yapılan 600 bin ağaç çalışmasında yüzde 90 başarı elde ettiklerini ifade ederek, "Bize belediyeciliği öğretip, bir büyükşehir belediye başkanı gibi değil de bir abi gibi elimizden tutarak ilçeye hizmet onurunu yaşatan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise, "Yıllarca bütçesi patlak veren iktidarlar geldi geçti. Taki Ak Parti iktidara gelene kadar, şimdi Türkiye Ak Parti iktidarıyla bütçesi büyüyen bir Türkiye’dir. 2015 yılı Erzurum’un atılım ve şahlanış yılı olacak. Çok önemli projelerle il merkezinde, ilçe merkezinde ve köylerimizde yürürlüğe sokacağız" diye konuştu. Başkan Sekmen, Başkan Sertoğlu’ndan 10 dönümlük arsa istediklerini, bu arsaya da Pasinler’e semt konağı yapacaklarının müjdesini verdi. Semt konağının yanında büyük bir park yapmayı planladıklarını belirten Sekmen, köylerde bulunan sulama göletleri içinse ayrıca bir proje yaparak çiftçilere destek bulunacaklarını, ayrıca Pasinler’de bulunan Tütün Fabrikası mevkini Büyükşehir belediyesi olarak satın alacaklarını, aldıktan sonrada orada çiftçiler için sera yapacaklarını söyledi.

Ak Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ise, Ak Parti’nin 5. Olağan Genel Kurulu seçimlerinin sekizincisini Pasinler’de yaptıklarını, Pasinler’de olmaktan mutlu olduğunu, burada birliği ve kardeşliği bir kez daha gördüğünü anlatarak, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu’na ilçede yapılan asfalt çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Yeşilyurt, "Ak Parti kurulduğundan bugüne kadar her seçimde oylarını artırarak bir sonraki seçime hazırlanmaktadır. Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde Pasinler’in kalesinin burçlarına yine ak parti bayrağı çekeceğini biliyoruz" dedi.

Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, üçüncü dönemde de Ak Parti Pasinler İlçe Başkanı Seçilen Rahmi Kaya’ya çalışmalarından dolayı bir plaket takdim etti.

Konuşmalar sonrası ilçe kongre seçimine geçildi. Tek listeyle seçime katılan Rahmi Kaya, üçüncü dönemi de kendisini bu güzel makama tekrar getiren Ak Parti Pasinler ilçe delegelerine teşekkür etti.