Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Aksak, “Ülkemizi büyük bir aile olarak düşünürsek, Engelliler bu büyük ailenin birer ferdi ve hayatı birlikte yaşıyoruz. Onların hayatlarını kolaylaştırmak bizim görevimizdir” dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün sadece sembol bir tarih olduğunu belirttiği mesajında, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’ni, ülkemiz nüfusunun ise yaklaşık yüzde 12’si engelli vatandaşlardan oluştuğunu söyleyerek, “Bu kadar büyük bir nüfusu oluşturan engelli vatandaşlarımızın yılın her günü hatırlanması ve hayatlarının kolaylaştırılması gerekmektedir. AK Parti, iktidarda bulunduğu 12 yılda engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik çok önemli adımlar atmıştır.

Toplumun ve bireyin refahını yükseltmenin gerekliliğine inanarak, engelli vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır şekilde korunması, bakımının sağlanması, becerilerinin geliştirilmesi ve sosyal hayata uyumlarının sağlanmasına yönelik hizmetler sunmak, AK Parti tarafından öncelikli projeler olarak görülmüş ve hayata geçirilmiştir.

Bu kapsamda; 2007 yılında hayata geçirilen evde bakım hizmetinden Erzurum’da 7 bin 644 engelli vatandaşımız yararlanmaktadır. Bu hizmet için aylık yaklaşık 6 milyon TL kaynak kullanılmakta olup, 2007’den bugüne kadar 240 milyon 160 bin TL ödeme yapılmıştır.

Erzurum’da faaliyet gösteren engelli bakım merkezlerimizde, yaşlılık ve diğer nedenlerle kişisel bakımını yapamayan 263 engellinin bakımı yapılmaktadır. Bu hizmetler için aylık 400 bin TL kaynak kullanılırken, hizmetin verilmeye başlandığı 2007 yılından itibaren yaklaşık 16 milyon TL olmuştur.

Bu hizmetlerden daha önemli olan Engelli vatandaşlarımızı dört duvar arasından çıkartarak, günlük hayatımızın içinde yer almalarını sağlamaya yönelik çalışmalardır. Kamuda engelli istihdamı, yolların, kaldırımların, toplu taşıma araçlarının, kamu binalarının ve camilerimizin engelli vatandaşlarımızın kullanımlarına uygun hale getirilmesi çalışmaları hızla tüm Türkiye’de yaygınlaşmaktadır. Bu konuda da gözle görülür gelişmelerin yaşanması hem engelli vatandaşlarımızı hem de tüm vatandaşlarımızı mutlu etmektedir.

Önce insan diyerek hizmet üreten ve “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” anlayışına inanan AK Parti iktidarları, engelli vatandaşlarımıza da insan onuruna yakışır bir hayat sunmanın gayreti ile çalışmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlar, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlık ve esenlikler dilerim” diye konuştu.