Erzurum’un başarılı karatecileri elde ettikleri dereceler nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürü Fuat Taşkesenligil tarafından ödüllendirildi.

Erzurum’a karatede madalya kazandırılan karateciler ödüllendirildi. Daha önce Samsun’da yapılan Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası ve Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yapılan Büyükler Türkiye Karate Şampiyonası’nda derece elde eden karateciler Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil tarafından ödüllendirildi. Ödül töreninde aynı zamanda Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi olan Karate Bölge Başkanı Ahmet Çelebi ile antrenörler Muhammet Çelebi ve Emre Karataş da hazır bulundu. Samsun’da yapılan Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Şampiyonasında Erzurum adına tatamiye çıkan sporculardan Burak Karataş 63 kiloda Ümitlerde Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazanırken, U21 Yaş grubunda 60 kiloda Serhat Bingöl de ikincilik kürsüsüne çıkarak gümüş madalya almıştı. Aynı kategoride Selim Topaloğlu ve bayanlarda Ayşenur Gürbüz üçüncü olarak bronz madalya elde etmişti. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde geçtiğimiz hafta yapılan Büyükler Türkiye Karate Şampiyonasında bayanlarda Ankara EGO Spor’da spor yaşantısını sürdüren Erzurumlu Aydan Akbulut 55 kiloda Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazanırken, Erzurumlu sporculardan Necati Pınarbaşı ve Yasin Üstüner 67 kiloda Erzurum’a bronz madalya kazandırırken, 60 kiloda Mustafa Sadık Akbulut gümüş madalya kazanmıştı. Erzurumlu başarılı karatecileri ödüllendiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, karatenin Erzurum’un yüzünü güldüren spor dallarından birisi olmasının gururunu yaşadıklarını söyledi.

ERZURUM KARATESİ STANDARTLARIN ÜSTÜNDE

Erzurum’da müthiş bir karate potansiyelinin olduğunu ve lisanslı sporcu sayısında da en fazla sporcuya sahip branş olduğunun altını çizen Taşkesenligil, “Ahmet Çelebi, Muhammet Çelebi ve Emre Karataş hocamın nezdinde tüm karatecilerimizi elde ettikleri başarıdan dolayı kutluyorum. Karatecilerimiz hem ulusal müsabakalarda hem de uluslararası müsabakalarda göğsümüzü kabartan sonuçlar alıyor, bu başarılarda bizleri mutlu ediyor. İnanıyorum ki, karatecilerimizin başarısı artarak devam edecektir. Erzurum artık karatede kendini aşmış. Standartların çok çok üstünde bir faaliyet gösteriyor” dedi. Karate Bölge Başkanı Ahmet Çelebi de, bugüne kadar karatede elde edilen başarıları GHSİM’nün destekleri sayesinde elde ettiklerini ve başarı içinde çok çalıştıklarının altını çizerek, “Biz disiplinli ve özverili bir şekilde çalıştık. İl Müdürümüz Fuat Taşkesenligil’in de destekleri ile hem Samun’da hem de Çorlu’da çok önemli sonuçlar aldık. Büyükler kategorisinde dört madalya çok önemli, ancak biz bunun sayısını daha da artırmak ve şampiyonlar çıkarmak için daha çok çalışacağız” dedi.