Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri Öğretmenler Günü programında emekli öğretmenler unutulmadı.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile Öğretmenler Günü programı düzenlendi.

Programa, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Aslan, Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Sait Keleş katıldı.

Programda emekli öğretmenlere plaket takdim edildi. Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinden oluşan koronun İstiklal Marşını seslendirmesiyle başlayan programda konuşan Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Çok anlamlı bir gün, bir milletin geleceğe yapacağı en önemli yatırımlardan bir tanesi eğitime ve öğretime ayıracağı paydır. Eğer bir millet var olmak istiyorsa milletler yarışında yer edinmek istiyorsa bu konuda hiç tereddüt etmeden bütçesinin en önemli kalemlerine eğitime pay ayırması gerekmektedir. Tabi geçmişte ecdadımızın yıkılış nedenlerini araştırdığımız zaman en büyük neden eğitime olan katkısının azalmasıdır. Bundan dolayıdır ki buluşlarda, icatlarda gerekli ağırlığı koyamamış ve ister istemez geri kalmak zorunda kalmıştır. Ne kadar silahınız ne kadar savunma gücünüz varsa olsun eğitime katkınız yoksa o ülkeyi korumanız ilerletmeniz mümkün değildir.” dedi. Konuşmasına tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Aslan: “Bugün millet mekteplerinin açılışı ve Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği gün olan 24 Kasım günüdür. 24 Kasım, 1981 yılından beri öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk bir yandan kurtuluş savaşının kazanılması için büyük çaba harcarken bir yandan da çağdaş bir eğitim sistemi üzerindeki çalışmalarını sürdürüyordu. Cepheden gelerek bizzat kongrenin açılışına katılması eğitime verdiği önemi bizlere göstermektedir. Bütün insanların aynı dilde gülümsediğini unutmadan çocuklarımıza ilk öğreteceğimiz dilin tatlı dil olduğunu unutmamalıyız. Türkiye’nin en çok kitap okuyan illerinden birincisinin Erzurum olması sizlerin özverili ve fedakar çabalarınızın sonucunda olduğunun farkındayız.” dedi.

Kaymakamlık yaptığı dönemde yaşadıklarını paylaşan Vali Ahmet Altıparmak’ta, “Hakikaten geleceği inşa eden sizlersiniz ama öğretmen dendiği zaman benim ilk aklıma gelen açık söyleyeyim köy öğretmenleri oluyor. Başta köy öğretmenleri olmak üzere öğretmenlerimize önem vermeye çalışıyoruz. Belediye Başkanımızdan özellikle rica ediyorum okulun fiziki durumundan önce öğretmenlerin kalacağı yerlerin fiziki ortamını iyileştirelim. Çünkü kaldığı ortam sağlıklı olmayan öğretmenden fedakarlık beklemeye hiçbirimizin hakkı yok. Çok başıma geldi köyde öğretmen arkadaşı alıp başka köye verdiğim oldu. Neden muhtarın ve velilerin sahiplenmediğini gördüm ve size vekil öğretmen yeter dedim. Bazen pijamayla derse gireni gördük ama ceza vermedik. Haberiniz olsun biz sık sık geliriz dedik. Millet olarak bizler fedakar öğretmenleri unutacak değiliz.” şeklinde konuştu.

Öğretmenler günü münasebetiyle düzenlenen resim, şiir, satranç yarışmalarında derece elde edenlere de programda ödülleri takdim edildi.