Erzurum Gazeteciler Cemiyeti, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve beraberindeki heyeti misafir etti. Ziyarette, Erzurum’un kültür ve turizm alanındaki marka değerlerine vurgu yapıldı.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği "Türk Dünyası’na açılan kapı Erzurum" adlı panele katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzurum’a gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’ni de ziyaret etti. Beraberinde AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve İbrahim Aydemir, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, akademisyenler ve diğer yetkililerle birlikte EGC’ye konuk olan Bakan Yardımcısı Yayman, Erzurum’un bir turizm, kültür ve sanat şehri olduğuna işaret etti. Yayman, hedeflerinin Erzurum’u marka değerleriyle ön plana çıkarmak ve her türlü tanıtımına katkıda bulunmak olduğunu belirterek, bu süreci hep birlikte yönetmeyi arzu ettiklerini ve yine toplumun her kesiminden katkı beklediklerini dile getirdi.

Erzurum Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker ve Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaselnov’un da bulunduğu heyet, gazetecilerle bir süre sohbet etti.

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Metin Barlak, Erzurum’un Anadolu’ya açılan bir kapı olduğunu belirterek, “Erzurum, binlerce yıllık tarihi geçmişiyle çeşitli medeniyetlere beşiklik etmiş kadim bir şehir olmakla birlikte esasen bir kültür otağı ve membaıdır. Şehrimizin sahip olduğu bu potansiyellerin gün yüzüne çıkarılması ve değerlendirilmesi noktasında bizler de elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu süreçte Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da Erzurum için çeşitli plan, proje ve programları hayata geçirme gayretinde olduğunu görmekten de ayrıca çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan konuk heyetin habercilerle karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduğu Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’nde, daha sonra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve beraberindekilerle ziyaretin anısına bir de hatıra fotoğrafı çektirildi.