Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’yi makamında ziyaret edip, Pasinler’de kentsel dönüşümün sözünü aldı.

Pasinler’de kentsel dönüşüm yapılması için Ankara’ya giden Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’yi makamında ziyaret ederek, Pasinler’in viraneye dönen mahallelerinin kentsel dönüşüm programına alınmasını bakan İdris Güllüce’den talep eden Başkan Sertoğlu, kurtuluş mahallesinin kentsel dönüşüm programına alındığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Pasinler Belediye Başkan Ünsal Sertoğlu, ilçemizde çok sayıda harabe ve eskimiş binamız var, belediye olarak bir proje yaparak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza başvuruda bulunduk. Bakan beyi makamında ziyaret edip, kendisinden destek talep ettik. Sağ olsunlar bakan bey doğduğu topraklara hizmet etmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek talebimizi uygun görerek ilçemize bağlı kurtuluş mahallesinden başlamak üzere Pasinler’in kentsel dönüşüm programına alındığını söyledi.

Başkan Sertoğlu, Allah nasip ederse yaza kalmadan baharın kurtuluş mahallesinde kentsel dönüşümü başlatacaklarını, kurtuluş mahallesinde yapılacak olan kamulaştırmadan sonra yıkılan yerlere bloklar halinde yeni evler yapılacak. Böylelikle bakan beyin desteğiyle Hasankale’nin çehresini değiştireceklerini ifade eden Sertoğlu, taleplerini uygun gören ve Pasinler’i kentsel dönüşüm programına alan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye minnettar olduklarını söyledi.