Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, 3 Aralık Dünya Engeliler günü dolayısıyla yaptığı açıklamada engelliler için eğitimin, çocukluktan başlayarak, ölümlerine kadar devam edecek altyapının tesis edilmesi gerektiğini söyledi.

Engellilerin normal hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olabileceğini dile getiren Gözütok, “Engelliler için eğitimin, çocukluktan başlayarak, ölümlerine kadar devam edecek altyapının tesis edilmesi gerekir. Hiç bir insan engelli doğmak ya da engelli olmak istemez. Herkes birer engelli adayıdır. Engelliliğin önlenmesi veya en aza indirgenmesi hususunda ailelerin ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi, engellinin sahip oldukları hakkında yeterli bilgilendirmelerin yapılmaması noktasında gerekli hassasiyetler, devletin ilgili kurumları tarafından gösterilmemiştir. Her alanda engellilere pozitif ayrımcılık uygulanmalıdır. Her engelli grubuna yönelik her kademede eğitim kurumları açılmalı ve Türkiye’nin taraf olduğu ILO Sözleşmesi hükümlerini eksiksiz uygulanmalıdır. Devletimizin engellilere yalnızca maaş olsun diye iş imkanı verilmesi anlayışını kabul etmiyoruz. Engellimizin de topluma karışmasını, üretimde onunda payı olmasını, engellinin de bende varım diyebilmesini, rehabilite olmasını ve evinin geçimini temin etmesi öncelikli amaç olmalıdır. Kamu sektöründe ise yerleştirilen özürlülerin sayısı çok azdır. Devlet, özürlü istihdamı ve kota uygulama konusunda yıllardan beri gereken hassasiyeti göstermemiştir. Öte yandan engellilerimizin sağlık hizmetlerinden 24 saat kesintisiz faydalanmaları sağlanmalı, evde bakım ve rehabilitasyon hizmetleri düzenli denetimleri sağlanmalıdır. Elektrik, su, doğalgaz, internet erişim vb. faturalarda yüzde 40 oranında indirim sağlanmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın 2022 sayılı engelli aylığı ve geçim şartlarından dolayı zorlanmamaları ve refaha kavuşmaları için bu zaruridir. Bu konuda da hükümetin çalışmalarını takip etmekteyiz." Diye konutu.

ENGELLİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Yener Gözütok açıklamasını şöyle sürdürdü; “Engelliye tanınan sosyal ve kamusal hakları kendi lehlerine çeviren, istismar eden kişi, kurum ve kuruluşlara ağır cezai yaptırımlar uygulanması gerekir.

Büyük Birlik Partisi engelli vatandaşlarımızın eşit haklarla topluma başarılı bir şekilde entegre edilmesi çalışmalarına her türlü desteği verecektir. Tüm Engelli Sivil Toplum Örgütleri Büyük Birlik Partisi’ni, her türlü platformda seslerini ve isteklerini duyurabilme adına yanlarında olduğunu bilsinler. "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" vesilesi ile tüm engelli vatandaşlarımızı hürmet ve muhabbetle selamlıyor, ömür boyu sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum."