Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açılan stantla vatandaşların şeker ölçümü ile diyabet testi yapıldı.

Konu ile ilgili bilgi veren Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrin Uzman Doktoru Emine Berk, “Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak her yıl 14 Kasım’da Dünya Diyabetliler gününde kan şekeri taraması yapıyoruz. Vatandaşlarımızın çoğu şeker hastası olduğunu bilmeden hayatını idame ettiriyor biz burada açtığımız stand la onları bilinçlendirmeye çalışıyoruz eğer yaptığımız tarama neticesinde kanda şeker miktarı fazla çıkan vatandaşlarımız oluyorsa onları buradan direkt endokrin polikliniğimize yönlendiriyoruz” dedi.

Dr. Emine Berk, Türkiye’de çok fazla sayıda şeker hastası bulunduğunu ve bunun büyük bir kısmının şeker hastası olduğunu bilmediğini dile getirerek, “Amacımız erken tanıyı koymak ve tedaviyi en azından komplikasyonlar gelişmeden erkenden başlatmaktır. Halkı bu amaçla bilinçlendirmek eğer varsa tedbirini almak için buradayız. En azından beslenme ve yaşam tarzı değişikleri ile tedaviye erken başlanırsa, diyabetin zararları en aza indirilir.” ifadelerini kullandı.