Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehrin kültür ve sanat hayatına yön veriyor. Büyükşehir Belediyesi bu hafta da Şair Cemal Safi’yi şiir severlerle buluşturdu.

Ermeni mezalimi sonrası ailesi Samsun’a göçen ve aslen Erzurumlu olan ünlü şair, Türkiye’nin özel sanatçıları arasında yer alıyor. Kaleme aldığı şiirlerle sadece edebiyatta değil müzikte de zirve yapan sanatkarlara söz yazan Cemal Safi, aşkı en iyi anlatan Türk şairi olarak da nitelendiriliyor. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen şiir gecesine Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç ve diğer yetkililer katıldı. Başkan Sekmen, gecede yaptığı konuşmada, edebiyatın önemine vurgu yaptı. Başkan Sekmen, şöyle devam etti: "Edebiyat, insan hayatının vazgeçilmez bir unsurudur. Özne ve nesnesi insan olan bu sanat dalı günlük yaşantımızdan sıyrılarak bizleri kimi zaman hayatın farklı anlamlarına, hayal dünyamıza, destansı öykülere, gerçeğe kısacası farklı duygulara yönlendirir. Türk halk edebiyatının seçkin şair, ozan, yazar ve Hak âşıklarını bağrında yetiştiren Erzurum, bir kültür kentidir. Medeniyetlere ev sahipliği yapan şehrimizi ‘Şairlere ilham kaynağı’ bir kent yapmakta oldukça kararlıyız. Kentsel dönüşümle gün yüzüne çıkan tarihi mekânların otantik havasını mısra ve düşünce dünyalarına aktaran yazarlarımızın şehrimizden ilham alması kuşkusuz biz Erzurumluları mutlu edecektir." "Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bu aziz şehre yerel hizmet ve yatırımla sınırlı kalmıyor" diyen Sekmen, "Büyükşehir Belediyesi, çocukların, gençlerin tüm kent halkının hayallerini süsleyecek ’Rüya bir şehir’ inşa ediyor. Önümüzdeki yıllarda her alanda Avrupa kentleriyle uyum halinde olan bir şehir haline geleceğiz. Yazar, şair ve ozanların ezgilerinde, edebiyatçı ve şiir severlerin düşünce ikliminde, doğası, yaşamı, tarihi, kültür ve medeniyeti yeniden canlanan bir kent olacağız" diye konuştu. Başkan Sekmen, Şair Cemal Safi ve diğer yetkililere teşekkür ederek, konuşmasını Hak ve halk âşıklarından Erzurumlu Emrah’ın dizeleriyle noktaladı.

"ERZURUM’U İZLEMEYE DEVAM EDİN"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç da, Erzurum’un her konuda değişip geliştiğini söyledi. Genel Sekreter Yardımcısı Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kentimizin her konuda olduğu gibi spor, sanat, eğitim ve kültürde de geliştiğine tanıklık ediyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni izlemeye devam edin. Bu işe gönül vermiş, 35 yılını İstanbul’da yerel yönetimlerde görev yapmış biri olarak huzurlarınıza geldik. Bir tane amacımız var; bu güzel şehri hak ettiği noktaya taşıyabilmek. 70’li yıllarda olduğu gibi Doğu’nun Paris’i olarak adledilen bu güzel kenti hak ettiği yere getirip, inşallah sizlerle birlikte yaşanabilir, modern ve çağdaş bir kente dönüşeceğiz. Muasır medeniyetler seviyesi dedikleri o noktayı da zorlayarak şehri hak ettiği noktaya getirmek için canı gönülden çalışıyoruz." Konuşmaların ardından Şair Cemal Safi, sevilen şiirlerini hayranlarıyla birlikte seslendirdi.