Yılda bir defa yapılan ve tüm üniversitelerin Rektör yardımcısı, Erasmus Koordinatörü ve uzmanlar düzeyinde katıldığı Ulusal Yıllık Erasmus Toplantısı 26-28 Kasım 2014 tarihlerinde Konya Selçuk Üniversitesinde yapıldı.

Yıllık toplantılarda Erasmus Değişim Programı ile ilgili gelişmeler anlatılarak “İyi Uygulama Örnekleri” sunuluyor.

Avrupa Komisyonundan ve diğer ülkelerden yabancı katılımcıların da olduğu toplantıda Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi, tüm değişim programlarını bünyesinde toplamasıyla, Yaz ve Kış Okulu, PAX ve “Education Abroad” programları gibi diğer üniversitelerde olmayan değişim programlarıyla, Gençlik Avrupa Gönüllü Hizmeti (EVS) Programında Türkiye’de lider olmasıyla, Bologna Süreci kapsamında Avrupa Komisyonunun DE ve AKTS Etiketi ödüllerini üniversiteye kazandırmasıyla ve tüm bu değişim programları çerçevesinde yılda 750 civarında ulusal ve uluslararası hareketlilik sağlamasıyla “İyi Uygulama Örneği” olarak sunuldu ve katılımcılar tarafından çok büyük ilgi gördü.

Birçok üniversite söz konusu yapılanma ve programlarla ilgili detaylı bilgi almak ve uygulamak istediklerini ifade ettiler. Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç, Dış İlişkiler Ofisi ve Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz ve Ofis uzmanlarından Saadet Şahin katıldı.