Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) tarafından düzenlenen “Gazetecilik Başarı Ödülü” Yarışmasında dereceye giren gazetecilere düzenlenen törenle ödülleri verildi. Yarışmada İhlas Haber Ajansı muhabirleri 6 dalda ödül alarak geceye damgasını vurdu.

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Polat Renaissance Otel’de düzenlenen ödül gecesine Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Yayın Daire Başkanı Ali Güneş, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanı Başkanı Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu Yönetim kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Talat Akay, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Turgut Özdemir, Ege Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aydın, Akdeniz Antalya Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mevlüt Yeni, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, UTEK Başkanı Dr. Ömer Özdoğan, Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Bayburt, Iğdır, Ağrı, Muş’ta görev yapan gazeteciler ve iletişim fakültesi öğrencileri katıldı.

Ödül töreninde konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Ülkemiz ve dünya hızla değişiyor. Bizim mevzuatımız da değişiyor. Çünkü Türkiye gelişen ve büyüyen bir ülke ama inanıyorum ki Anadolu basını zor şartlar altında çalışmalar yapıyor. Ben de burada arkadaşların gösterdikleri gayreti görüyorum. Bu gece ödül alan başarılı gazeteci arkadaşlarımı kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ise yerel medyayı ihmal etmemeye çalıştıklarını ifade ederek yerel medyanın geliştirilmesi için sektörler ve cemiyetlerin ciddi anlam çalıştıklarını ifade etti.

Ödül gecesinde Erzurum basınına verdiği desteklerden dolayı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı’ya DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy tarafından plaket takdim edildi.

Konuşmaların ardından “Gazetecilik Başarı Ödülü” Yarışmasında dereceye giren gazetecilere ödülleri verildi. Yarışmada 6 ödül almaya hak kazanan İhlas Haber Ajansı, ödül törenine damgasını vurdu.

İHA Erzurum Bölge Haber Müdürü Ahmet Akbuğa haber dalında ödülünü Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya’dan, Fotoğraf dalındaki ödülünü TRT Erzurum Bölge Müdürü Ayça Alemdar’dan, İHA Erzurum Bölge Muhabirlerinden Mehmet Yılmaz TV haber dalında ödülünü Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez’den, Belgesel dalında ki ödülünü İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar’dan aldı.

İHA Kars temsilcisi Işık Çapanoğlu TV görüntü dalında ödülünü Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mevlüt Yeni’den İHA Ardahan temsilcisi Olgun Yıldız ise fotoğraf dalındaki ödülünü Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Talat Akay verdi.

Öte yandan yarışmada İletişim Fakültesi öğrencilerine özendirme kategorisindeki ödüller verildi. İletişim fakültesi öğrencilerinden Esra Erdoğan, Sacide Kızılay, Kader Solak ve Helin Ertürk ödüllerini İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz’dan aldılar.

Yarışmada ödül alan gazetecilere DAGC tarafından plaket ve tablet, Aziziye ve Palandöken Belediyesi ile ARAS EDAŞ tarafından da çeşitli hediyeler takdim edildi.

Programın son bölümünde Kars Oyunları, Türküleri ve Ozanları Derneği (KOTODER) Başkanı Gazeteci Yazar Salih Şahin bir konser verdi. Şahin söylediği yöresel türkülerle gazetecilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Gecede ödül alan gazeteciler ve eserleri şöyle;

HABER-YAYGIN:

Ahmet AKBUĞA - Erzurum-İHA ‘Sudenaz Çocuk’ -ÖDÜL

Ayşe YILDIZ -Erzurum- AA- ‘Operasyonda tek vücut oluyorlar ‘- ÖDÜL

HABER-YEREL

Alper TURGUT -Ardahan-Posof Sınır- ‘Su yatağını değiştirdi arazi Gürcistan’da kaldı’-ÖDÜL

Furkan NEHRİ -Erzurum-Pusula-‘Çifte Sınav’-MANSİYON

İNTERNET HABERCİLİĞİ

Melek ALLİOĞLU-Erzurum-Yenikuşak- ‘Dumanaltı ameliyathane’-ÖDÜL

RÖPORTAJ -YEREL

M.Hanifi AKSAKAL Erzurum- Milletin Sesi -‘Portreler’/‘Çocuklarını Kiliseye bile göndermiş’- ÖDÜL

FOTOĞRAF-YAYGIN

Ahmet AKBUĞA-Erzurum-İHA-‘Şimşek Çakarken’- ÖDÜL

Olgun Yıldız-Ardahan-İHA-MANSİYON

Günay NUH-Ardahan-AA- ‘ Ardahan’da Kış’-ÖDÜL

Yücel Velioğlu-Erzurum-AA-Gezi Protestosu-MANSİYON

Ahmet OKATALI-AA-MANSİYON

FOTOĞRAF-YEREL

Oktay POLAT-Kanal25- ‘Gazeteciye Polis Kalkanı’- ÖDÜL

Deniz BAŞLI-Ardahan Süreç-Ata ile selfie-MANSİYON

SAYFA DÜZENİ

Mustafa AVCI-Sayfa Düzeni -ZAMAN-ÖDÜL

Muhammet TARHAN-Pusula-Sayfa Düzeni- PUSULA-ÖDÜL

Recai PAK-İnternet Sayfası-Doğutürk- MANSİYON

KÖŞE YAZISI

İrfan Gürkan Çelebi -Gazete Albayrak-‘Ağlama Çocuk’-ÖDÜL

ARAŞTIRMA-İNCELEME-YAYGIN

Yücel VELİOĞLU-AA- ‘Oltu Taşının Zorlu Yolculuğu’-ÖDÜL

ARAŞTIRMA İNCELEME-YEREL

Onur SAĞSÖZ- Erzurum-Pusula- ‘Efsanenin Son Karesi’-ÖDÜL

Serdar ÜNSAL-Iğdır-Yeşil Iğdır Gazetesi- ‘Kaçkınlar’- MANSİYON

SPOR HABERİ

Nurullah PALA-Erzurum-Pusula- ‘Sokaktan Zirveye’-ÖDÜL

Yasin KÖZ-Erzincan Medya ‘Erzincan’da Kayaklı Oryantrinik’-MANSİYON

TV HABER -YAYGIN

Mehmet YILMAZ -Erzurum-İHA- ‘AFAD’a Saldırı’- ÖDÜL

Yavuz ŞİMŞEK-Erzurum-TRT-‘ Dadaşlar Kahraman Ecdadı Unutmadı’-ÖDÜL

Sagıp SEZGİNER-Erzurum-AA- ‘ Son Nefesi Elektrikle Kesildi’-ÖDÜL

TV GÖRÜNTÜ

Işık ÇAPANOĞLU-Kars-İHA-‘Yavru Köpekler Ölen Annelerinin Başından Ayrılmadı’ -ÖDÜL

Bedir ALTUNOK-Kars-KHA-AHaber-‘Ayılar Sarıkamış Çöplüğünü Mesken Tuttu’-MANSİYON

Hüseyin DEMİRCİ-Kars-AA-‘Davul Zurna Eşliğinde Oynayan At’-MANSİYON

Çağlar SEFERTAŞ-Kars-AA- ‘Aç Tilkilerin Avlanma Mesaisi’-MANSİYON

TV BELGESEL

Özal AKSOY-TRT Erzurum- ‘Doğu Ekspresi’- ÖDÜL

Mehmet YILMAZ-Erzurum-İHA-‘Sebahattin Yılmaz’-JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

RADYO PROGRAMI-YAYGIN

İsmail Bingöl-TRT Erzurum- ‘aşk İmiş Her Ne Var Âlemde’- ÖDÜL

Kopuzdan Saza - TRT Erzurum-ÖDÜL

RADYO PROGRAMI-YEREL

Mesut GÜLRENK-Erzurum-RİTM FM- ‘Geçmişte Kalanlar’ ÖDÜL

TV PROGRAMI

Oktay KILINÇ-Erzincan-Can TV- ‘Yaşama Dair’- ÖDÜL

Naci ERGEN-Erzurum-Kanal 25 - ‘Biz Bize Erzurum’- ÖDÜL

Güven UŞUN-Erzurum-Doğu TV - ‘Atlama Kulelerinde Uyarı’-ÖDÜL