Doğu Anadolu Belediyeler Birliği’nin (DABBİR) Meclisi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in başkanlığında toplandı.

Birlik tüzüğünün güncellenmesi ve bütçe görüşmelerinin yer aldığı meclis toplantısına Başkan Sekmen’in yanı sıra Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, bölge il ve ilçe belediye başkanları, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ve diğer yetkililer katıldı.

DABBİR’i bölgesel ve il ölçeğinde daha aktif hale getirmeye kararlı olduğunu ifade eden Başkan Sekmen, “Doğu Anadolu Belediyeler Birliği ile şehirlerimizin makus talihini değiştireceğiz” dedi. Doğu Anadolu Belediyeler Birliği ailesine katılan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da, “Bölgesel ölçekte güçlü bir birliktelik oluşturan DABBİR’e Kars ili olarak nasıl katkıda bulunabiliriz sürekli bunun gayesinde olacağım” diye konuştu. Karaçanta Başkan Sekmen’i 2015 yılında gerçekleşecek olan Sarıkamış Yürüyüşü’ne davet etti.

DABBİR Başkanı Sekmen tarafından birlik personeline yönelik yapılan atamalar, birlik meclisinin bilgisine sunuldu. Birlik Müdürlüğü’ne Köksal Yavuz, Yazı İşleri Müdürlüğü’ne Mustafa Koç ve Birlik Saymanlığına da Süleyman Nuhoğlu getirildi.