Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden biri olan ESKER’de görev değişikliği yaşandı. Uzun yıllar ülkemizin seçkin şirketlerinde ekonomist ve yatırım danışmanı olarak görev yapan Baran Zahit Türk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla ESKER’in Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’nde gerçekleştirilen törende, ESKER Genel Müdürü Salih Uludağ, görevi Baran Zahit Türk’e devretti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Başkan Sekmen’in isteği doğrultusunda yapılan görev değişikliğinin hayırlara vesile olmasını diledi. Genel Sekreter Kiremitci, hizmetleri anısına Uludağ’a teşekkür plaketi verdi.

Baran Zahit Türk kimdir?

ESKER Genel Müdürü Baran Zahit Türk, 1981 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Doğduğu kentte eğitim hayatını tamamlayan ve aslen Bayburtlu olan Türk, üniversite eğitimini de Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerin ardından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Ekonomi ve Yatırım Danışmanı olarak kentte göreve başlayan Türk’ün kariyeri başarılarla dolu. Özel sektör ve büyük ölçekli şirketlerde insan kaynakları, ekonomi ve yatırım danışmanlığı yapan Türk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İŞKUR’un ortaklaşa düzenlediği projelerde ülkemizin istihdam politikasına yön veren fikir ve düşünceleriyle büyük sermayedarların sorunlarını gündeme taşıdı. İnovatif fikirleriyle meslek içi eğitim kurumlarının yapılandırılması konusunda aktif çalışmalara imza atan Türk, "Türkiye’de nitelikli personel nasıl olmalı?" , "Ekonomi ve İstihdamda Temel Doktrinler" konularında ekonomi dergilerinde makale ve yayınları bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babası olan Baran Zahit Türk, İngilizce bilmektedir.