Erzurum Alışveriş Merkezi tarafından Avrupa Birliği Gençlik Değişim Projesi kapsamında ‘’Sessiz Sohbetler’’ etkinliği düzenlendi. Etkinlik, 5 farklı ülkeden 30 temsilcinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Sivil Toplum Destekleme Derneği ile koordineli olarak gerçekleştirilen AVM oryantiringine, Arnavutluk, Azerbaycan, Polonya, Gürcistan ve Türkiye’den ortak kuruluşların toplam 30 temsilcisi katıldı. Düzenlenen organizasyonda yarışmacılar, yaklaşık 1 saat süresince AVM içinde hiçbir şekilde konuşmadan sadece işaret dili ile iletişim kurup süreye bağlı olarak görevlerini tamamladılar. Görevini en kısa sürede ve eksiksiz tamamlayan yarışmacılara sertifikaları teslim edildi.

İşitme engellilerin iletişimlerini sağlayabilecek şekilde uluslararası düzeyde geliştirilmiş olan Gestuno işaret dilinin yaygınlaştırılmasına yönelik düzenlenen etkinlikte toplumsal duyarlılık ve farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Erzurum Alışveriş Merkezi, ziyaretçilerine keyifli ve fırsatlarla dolu alışveriş ortamı yaratmanın yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle toplumsal gelişime de destek olmaya devam ediyor.