Erzurum Türk Ocakları, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in bugün gerçekleştireceği Türkiye ziyaretine tepki gösterdi.

Erzurum Barosu’nun konferans salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Erzurum Türk Ocakları Şubesi Başkanı Av. Nizam Işık, ‘‘Vladimir Putin’in ülkemize yapacağı ziyaret, yaygın basın-yayın organlarında iki ülke arasındaki ‘‘stratejik işbirliğine’’, ‘‘var olan dostluk köprülerinin güçleneceğine’’ yapılan atıflarla kamuoyuna aktarılmasını üzüntüyle takip ediyoruz. Kadim bir Türk vatanı olan Kırım’ın işgali ve işgal sonrası Rusya’nın başta Kırım Tatar Türkleri olmak üzere Kırım Halkına reva gördüğü insanlık dışı muamele basında yer alan bu trajikomik yayınlarla gölgelenemez. Rusya’nın Kırım’ı işgaliyle Ermenistan’ın Karabağ’ı işgali arasında Türk Milliyetçileri açısından hiçbir fark yoktur. İki işgalde işgal edilen toprakların Türk’ün vatanı olması gerçeğini ve mutlaka tekrar üzerinde hür Türklerin yaşayacağı yerler haline gelmesini engelleyemez’’ dedi.

İşgalle öldürülen soydaşların kanlarının yerde kaldığını belirten Işık, ‘‘ Başta milletimizin büyük kahramanlarından Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov olmak üzere Tatar liderlerin Kırım’a girişleri Rus askerleri tarafından engellenmektedir. Stalin’in 1944’te gönderdiği sürgünden bin bir güçlük içerisinde dönen kardeşlerimiz yeni bir tehcir tehlikesiyle karşı karşıyadır. Rusya’nın ve onun muhteris liderinin bilmesinin isteriz ki; Türk milleti ve devletinin imkan ve kabiliyetleri 1774 yahut 1944 yılları ile mukayese edilemeyecek boyuttadır.’’ şeklinde konuştu. İşgal sonrası dünyanın yeterli tepki vermemesini de üzüntü içinde karşıladıklarını söyleyen Işık,‘‘ Türkiye’nin batı ambargolarına bile katılmaması bizleri kahretmektedir. Ambargolar nedeniyle Rusya’nın hasıl olan ihtiyaçlarını Türkiye’nin karşılayacağını söyleyen yetkililerin varlığı da mahşeri vicdanı derinden yaralamaktadır. Kim ne yayın yaparsa yapsın, büyük Türk milleti dünün yayılmacı Sovyet Rusya’sını ve sadist Stalin’i nasıl hatırlıyorsa, bugünün işgalci Rusya’sı ve onun dünya barışını tehdit eden lideri Putin’i de öyle hatırlayacaktır.’’ diye konuştu. Türk Ocakları olarak insanlığın karşısında olan Rusya’ya karşı, Kırım Türklerini desteklemeye devam edeceklerini ifade eden Işık, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun arkasında sadece Kırım Tatarlarının değil, büyük Türk milletinin olduğunu söyledi.