Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri, estetik sorunların kişide genel bir huzursuzluğa neden olduğunu, zamanla telafisi zor ruhsal sorunlara yol açtığını belirtti.

Dış görünüşünden memnun olan kişi çoğu zaman kendisi ile daha barışık, iş hayatında ve sosyal ilişkilerinde daha başarılı, aşk ve evlilik hayatında daha kolay mutlu olabilmektedir. Yapılan bir araştırmada insan üzerindeki ilk izlenimlerin %80-90 nını kişinin dış görünüşü oluşturuyor, ilk 30 saniyede yeni gördüğümüz biri hakkında önyargılarımız oluşuyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri, estetik sorunların kişide genel bir huzursuzluğa neden olduğunu, zamanla telafisi zor ruhsal sorunlara yol açtığını belirterek bazı estetik rahatsızlıkların operasyonlarla düzeltilerek, kişide ki özgüveni arttırdığını, kişinin psikolojisini düzelttiğini, daha huzurlu ve mutlu bir yaşama neden olduğunu açıkladı. Özellikle burun şekli hastaların psikolojisini önemli derecede bozabilmektedir dedi.

Son dönemde estetik cerrahide ki gelişmeler ve estetik operasyonların uygulanma aşamalarındaki başarı ile elde edilen doğal sonuçlar ülkemizde de estetik operasyonlarda ciddi artışa sebep oldu. Burnumuzun yüzümüzün tam ortasında, en görünen yerde olması ve yüz güzelliğini belirleyen ana unsurlardan biri olması nedeniyle burun estetiği ülkemizde ve dünyada en sık yaptırılan estetik ameliyattır. Yaşadığımız coğrafyanın özelliği gereği ülkemizde genellikle yüzümüzle uyumlu olmayan kemerli, ucu düşük, eğri, yüze göre büyük burunlar ile sık olarak karşılaşmaktayız.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri, ‘’ Burun yüzümüzün ortasında bulunduğundan dolayı herhangi bir şekilde saklamak mümkün değil. Burunda olan herhangi bir şekil bozukluğu, kemerli ve büyük olması, kişinin psikolojisini ve kendine güvenini etkiliyor, sonuçta daha huzursuz bir kişilik yapısına neden oluyor. Çoğu kişi üniversiteye başlamadan önce ya da yeni bir işe başlamadan yeni arkadaşlarıyla tanışmadan önce kariyer öncesi estetik yaptırıyor.’’ diyor.

Burun estetiğinde amacımız kişinin beklentilerini de göz önünde bulundurarak, kişinin yüzüyle uyumlu, kişiye özel bir burun yapmaktır. Peki kimler burun estetiği için uygun adaydır? Aynaya baktığınız zaman burnunuzdaki kemerden, burun ucunun düşük olmasından rahatsızsanız ya da burnunuz yüzünüzün diğer bölgelerine göre uyumsuz olduğunu düşünüyorsanız burun estetiği ameliyatı için uygun adaysınız demektir.

Burun estetiği dışında özgüveni arttırmak ve daha huzurlu bir yaşam için en sık yapılan ikinci ameliyat göğüs estetiği operasyonlarıdır diye belirten Op Dr Ayşegül Sivri, bu başlık altında en sık göğüs büyütme yaptıklarını ifade etti. Küçük ve sarkık göğüsler çoğu zaman kadınlarda özgüven eksikliği ve dolayısı ile mutluluk sorunlarına yol açarken, büyük göğüsler ise daha çok asosyal kişilik bozukluklarına yol açmaktadır. Göğüs kadınlık simgesi olarak görüldüğü için küçük göğüslü kadınlarda bilinçaltındaki meme algısı ciddi zarar görüyor. Bu durum psikolojiyi ve sosyal hayatı olumsuz yönde etkiliyor. En nemlisi beğenilmeme korkusu ve buna bağlı olarak kurulan sağlıksız ilişkiler. Sonucunda ise farkında olmadan evlilikler erteleniyor.

Başarılı bir ameliyat sonrasında hastanın özgüveni ve psikolojisi ve aynı zamanda burun gibi organların fonksiyonları da düzeliyor.