Dört yıldır aralıksız devam eden Buz ve Kış Sporları Eğitim Projesi’ne bu yıl ayrı bir format kazandırıldı. Erzurum GHSİM belirlenen 12 pilot okuldan taşıyacağı öğrencileri müsabık sporcular olarak yetiştirecek. Ayrıcı Buz Hokeyi Federasyonu da ‘Buz Okulu’ projesini hayatiyete geçirecek.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı Kapsamında 4. Kez Buz ve Kış Sporları Eğitim Projesine start verdi. Erzurum Valiliği Öncülüğünde Dört yıldır aralıksız devam eden projeye bu yıl ayrı bir format daha kazandırıldı. Erzurum GHSİM, Yakutiye, Palandöken ve Aziziye İlçelerinden belirlediği 12 pilot okuldan 40’ar öğrenciyi Buz Hokeyi Salonu’na taşıyarak öğrencilere buz ve kış sporları eğitimi verecek. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, bu sistemle, yıl sonuna kadar belirledikleri öğrencileri müsabık sporcu yapacaklarını söyledi. Taşkesenligil, “Antrenörlerimizin vereceği eğitimle, sporcuları müsabaka oynayacak buz hokeyciler konumuna getirecekler. Hatta geleceğin milli sporcuları bu projelerimiz sayesinde çıkacaktır” dedi.

BUZ EĞİTİMİ BAŞLADI

Erzurum Valiliği öncülüğünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği Buz ve Kış Sporları Eğitim Projesi Vali Vefik Ortaokulu’nun öğrencilerinin katılımı ile start aldı. Öğrencilerin ilk çalışmasını Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Pasinler İlçe Müdürü Güngör Şenses, Buz Hokeyi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Selami Kızılkaya ile Kış ve Buz Sporları Eğitim Projesi Koordinatörü Yusuf Tosunoğlu da izledi. Çalışma sonrasında minik öğrencilere kulaklık, bere ve eldiven hediye edildi.

BUZ HOKEYİ FEDERASYONU’NDAN BUZ OKULU PROJESİ

Erzurum Valiliği öncülüğünde GHSİM’nin açtığı Buz ve Kış Sporları Eğitim Projesinin yanında Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu da Erzurum’da Buz Hokeyi Okulu Projesini hayatiyete geçirmeyi planlıyor. Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Selami Kızılkaya, buz hokeyi okulu projesi kapsamında geleceğin buz hokeycilerini Erzurum’da yetiştireceklerini belirtti. Kızılkaya, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzle omuz omuza vererek, geleceğin şampiyonlarını yetiştireceğiz” dedi.