Erzurum GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil, EYOF 2019’un alınmasında kurumlarının geçtiğimiz Nisan ayında yaptığı EYOF zirvesinin yanı sıra yaptıkları sunum, broşür ve tanıtım filminin EYOF’tan tam not aldığını ve Avrupa Gençlik Kış Oyunları’nın Erzurum’a verilmesinde önemli rol oynadığını söyledi.

Erzurum GHSİM ile Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) geçtiğimiz kış Avrupa Gençlik Kış Oyunları Festivali(EYOF) Erzurum’u aday göstermiş ve bu bağlamda EYOF Üyeleri Nisan 2014’te Erzurum’a ziyaretler gerçekleştirmişti. Yapılan toplantılar ve EYOF Üyeleri’nin tesisleri incelemesinin ardından EYOF’a başvuru için Erzurum’un önü açılmıştı. Daha sonra resmi başvurusunu yapan Erzurum, mutlu sona hafta sonu ulaşmıştı. Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de yapılan 2017 bayrak teslim töreninde EYOF 2019’da resmi olarak Erzurum’a verildi. Erzurum GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil, 2011 Üniversiade’den sonra önemli bir kış spor oyunları organizasyonu olan 2019 Avrupa Gençlik Kış Oyunları Festivali’ne de ev sahipliği yapacakları için mutlu olduğunu söyledi.

ZİRVEYE MÜSTEŞAR YARDIMCISI ÖZDEN DE KATILDI

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak öncülüğünde EYOF 2019 için çok iyi hazırlandıklarını ve EYOF’u büyüleyen çalışmalara imza attıklarının altını çizen Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, “Valimiz Ahmet Altıparmak öncülüğünde kurum olarak 49 EYOF Delegasyonuna hediye paketleri hazırladık. Yaptığımız broşürler ve tanıtım kitapçığı ile 3 dakikalık tanıtım filmini EYOF üyelerine ve delegasyona ulaştırdık. Özellikle 3 dakikalık tanıtım filmimizin EYOF Delagasyonu tarafından beğenilmesinin gururunu yaşıyoruz. Bu organizasyonda Gençlik ve Spor Bakanlığımız Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden tarafından temsil edilmiştir.

EYOF ÜYELERİNİ İYİ MİSAFİR ETMİŞTİK

2019 Avrupa Gençlik Kış Oyunları (EYOF) ön bilgilendirme toplantısının geçtiğimiz Nisan ayında Palandöken Xanadu Snow White Otel’de yapıldığına işaret eden Taşkesenligil, EYOF Değerlendirme Komisyon Başkanı Josef Liba, EYOF Komisyon Yöneticisi Katerina Nyhova, EYOF Komisyon Üyesi Glera Lium’un daha sonra Erzurum’da bulunan spor tesislerini, konaklama yerlerini ve 2011 Üniversiade Oyunlar Köyü’nü gezerek tesislere tam not verdilerini hatırlattı. Taşkesenligil, “EYOF üyeleri ilimizden ayrıldıktan sonra bizde Genel Müdürlüğümüz ve Valimiz öncülüğünde gerekli çalışmaları yaptık ve sonunda mutlu sona ulaşmanın gururunu yaşadık” dedi. Taşkesenligil, bundan sonra da EYOF üyeleri ile dirsek temasında olacaklarının altını çizerek, “EYOF bizden eskra spor tesisi isterse bunun ihalesini yaparak 2019’ yetiştireceğiz. EYOF’un 2019 sürecinde, EYOF üyeleri ile hep koordineli bir şekilde çalışacağız. Her yönümüzle 2019’a hazır olacağız” şeklinde konuştu.