İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın destekleriyle Oltu Havzası Âşıklar Kültür ve Dayanışma Derneğinin yürüttüğü “Kültür Mirasımızı Kayıt Altına Alıyoruz” projesi kapsamında, Oltu Belediyesi Efkan Ala Kültür Evi salonunda yapılacak olan “Gelenekten geleceğe Âşıklar Şenliği” öncesinde katılımcı âşıklar şehir turu yaptı.

Oltu Havzası Âşıklar Kültür ve Dayanışma Derneği önünde başlayan şehir turuna katılımcı âşıkların yanı sıra Oltu Belediye Başkan vekili, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve halk katıldı.

Şehir turunun ardından Oltu Kalesi’ne çıkan grup, burada Oltu’yu seyredip türküler söylediler. Daha sonra Mısr-i Zennun Türbesi’ni de ziyaret eden ve çoğunluğunu halk âşıklarının oluşturduğu grup, burada dua ettikten sonra şehir turuna kaldıkları yerden devam etti.

Dernek önünden başlayan tur, çeşitli mekânları ziyaretle devam ederken yine dernek önünde sona erdi.

Bu organizasyonun Oltu’da bir ilk olduğunu belirten Dernek Başkanı Kâmil Çalışkan, amaçlarının şenlik öncesi halkın dikkatini çekerek şenliğe katılımı sağlamak ve kültürel değerler konusunda bir farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Bu arada şehir turuna halkın yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.