2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri projesi kapsamında İl Öğrenci Meclis Başkanı seçildi.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri projesi kapsamında daha önce 20 ilçede belirlenen öğrenci meclis başkanları ve üyeleri, İl Öğrenci Meclis Başkanını seçmek için Erzurum Lisesi Konferans Salonu’nda biraraya geldiler.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Samih Kır, “Yapılan seçimin Cumhuriyetimizin Demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerimizde demokrasi kültürünün oluşturması, hoşgörü ve çoğunluk bilincinin geliştirilmesi, Milli ve Manevi değerlerine bağlı nesillerin yetiştirilmesi ve öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması amaçlanmış olup, öğrencilerin kamuoyu oluştura bilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmakta olduğu, ayrıca aranızdan seçilecek öğrencinin ilimizi temsil edecek ve ilimiz yönetimine ve Ankara’da bizleri en iyi şekilde temsil edecek olan öğrencimize şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.

Daha sonra aday olan her başkan adayları farklı konuları ele alarak konuşma yaparak seçildiğinde yapacağı çalışmalar hakkında seçmenlere hitap ettiler.

Oy kullanımından sonra oylar sayıldı yapılan seçim sonucunda, Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Emine Küçük 10 oy alarak İl Öğrenci Meclis Başkanı oldu.