Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Hüseyin Turgut Eğitim Merkezinde Evlilik Öncesi Eğitim semineri düzenlendi.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Evlilik Öncesi Eğitim Programı çerçevesinde Hüseyin Turgut Bölge Eğitim Merkezinde eğitim gören olan 100 infaz koruma memuruna , “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri”, “Sağlık ve Hukuk” konularında eğitim verildi.

Eğitimler, Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş ve Psikolog Zernişan Kaya tarafından verildi.

İlbaş, burada yaptığı konuşmada sağlıklı toplumun temelini sağlıklı ailenin oluşturduğunu belirterek, “Sağlıklı aile gücünü sağlıklı bir karı koca ilişkisinden alır. Hayatta her şey gibi mutlu olmak da çaba ister. Mutluluk, sağlıklı ve doyurucu etkileşim sonucunda varılan bir noktadır.” dedi.

Evliliği güçlendirecek ipuçlarını sıralayan İlbaş, şöyle konuştu:

“Her koşulda birbirinize saygı gösterin, Kendinizi tanımaya ve kişiliğinizi geliştirmeye

gayret edin. Birlikte baş başa zaman geçirmek için fırsatlar oluşturun. Ortak ilgi alanları keşfedin, birbirinizi anlamaya çalışın, eşinizi can kulağı ile dinleyin, eşinizin iyi yanlarını ve olumlu özelliklerini görmeye gayret edin.”

Psikolog Kaya ise evliliğin psikolojik ve sağlık yönleriyle ilgili sunum yaptı.