Erzurum’da bir apartmanın dış cephe mantolamasını yapmak için hiçbir önlem almadan metrelerce yükseklikte çalışan işçisi, görenlerin yüreğini ağzına getirdi.

Türkiye genelinde son günlerde yaşanan iş kazalarının ardından gözler iş güvenliği konusunda daha duyarlı olmasını beklerken bazı inşaat işçileri hiçbir güvenlik önlemi almadan metrelerce yükseklikte çalışmalarını sürdürüyor.

Erzurum’un Yakutiye İlçesine bağlı Erzincankapı semtinde bir apartmanın dış cephesinin mantolamasını yapan inşaat işçisi, iş güvenliğine uygun hiçbir önlem almadan metrelerce yüksekte çalışması, görenlerin yüreklerini ağzına getirdi. Tedbir almadan metrelerce yüksekliğe ekmek parası kazanmak için çıkan ve can güvenliklerini hiçe sayan inşaat işçilerinin, baret takmadıkları, yelek giymedikleri ve emniyet kemeri kullanmadıkları görüldü. Binanın dış cephe mantolamasını yapmak için iskeleye çıkan işçiler, saatler boyunca tedbir almadan çalışmaya devam ederken son günlerdeki iş kazalarıyla gündeme gelen iş güvenliği konusunun yeterince önemsenmediği gözlerden kaçmadı.