Eğitim Gönüllüleri Topluluğunun düzenlediği Şiir Resitali ve Müzik Şöleni programı şiir sevenleri şiire doyurdu. İsmail Bingöl’ün okuduğu şiirlerin ardından sahne alan Volkan Söğüt eşliğindeki grup, söylediği şarkılarla dinleyicileri coşturdu.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde Eğitim Gönüllüleri Topluluğunun düzenlediği Şiir Resitali ve Müzik Şöleni Programında şiirlerini okuyan yazar ve şair aynı zamanda TRT Erzurum Radyosu Program yapımcısı İsmail Bingöl büyük ilgi ve beğeniyle dinlendi. Şiirlerinin yanı sıra hikayelerini de dinleyicilerle paylaşan İsmail Bingöl, “Mutlaka aranızda şiirin teorisiyle ilgilenenler ve ders alanlar vardır ancak ben yine de bir iki söz etmek istiyorum. Şiirin tanımı yok. Yapılmış olsa da, tarifi üzerine söylenmiş çok söz olsa da tarifi yoktur. Şiirle aşk arasında bu bakımdan ciddi bir benzerlik vardır. Nasıl aşkın her kişiye göre farklı bir tanımı varsa şiirinde herkes için farklı bir tanımı vardır. Hatta eskiler şairlere ötelerden haber alan kişiler olarak bakmışlardır. Kimi zaman övmüş kimi zaman onlardan korkmuş çekinmişlerdir. Şiir söyleyen kişilere büyücü gözüyle bakılmıştır. Biraz çekinirlermiş insanlar. Şiir aslında çağlar boyunca insanın içinde var olan iyiye, doğruya, güzele ulaşma duygusunun, düşüncesinin, hissedişinin bir sonucudur.” dedi.

Şiir resitalinin ardından sahne alan Volkan Söğüt ve ekinin seslendirdiği şarkılar dinleyicileri coşturdu. Program sonunda yapılan çekilişle dinleyicilere kitap hediye edildi.