Erzurum’da bulunan kadın dernekleri bir araya gelerek, Erzurum Kadın Platformu oluşturdu. Erzurum Kalkınma Vakfında bir araya gelen dernek başkanları, Erzurum’da kolektif çalışma ruhunu geliştirmek için bir araya geldiklerini ifade ettiler.

Kadın Platformu toplantısına ev sahipliği yapan ERVAK Kadın Komisyonları Başkanı Nuran Çelenk, Erzurum da gönüllü olarak görev yapmaya çalışan hanımlar olarak ortak akıl oluşturmak adına bir araya geldiklerini söyledi.

Çelenk, "Amacımız Erzurum’da kadınlar arasındaki dayanışma ve birliktelik ruhunu geliştirerek, kentin kalkınmasında kadınların daha etkin görev almasını sağlamak için Erzurum’da farklı amaçla kurulan tüm kadın derneklerini işbirliği içerisinde çalışmaya davet ediyoruz.” dedi.

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği, Kamer Vakfı, Ev kadınlarını Eğitme ve Dayanışma Derneği, Öğretilebilir Engelliler Derneği, Kadın ve Gençleri Destekleme Derneği, Şefkatli Eller Derneği gibi birçok dernek Başkan ve üyelerinin katıldığı toplantı oldukça verimli geçti.

Dernek başkanları aldıkları bir takım karaları uygulamakta kararlı olduklarını belirterek “bir elin nesi var, iki elin sesi var” öz değişinden yola çıkıp her ay bir dernekte toplanacaklarını belirterek, Erzurum adına fikri olan tüm kadınları beklediklerini ifade ettiler.

Toplantı sonrası ERVAK üyesi kadınlar misafir başkan ve üyelere çayın yanı sıra hazırladıkları sini ketesi ve Erzurum pastası ikram ettiler.