Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile rehabilitasyon merkezlerinin işbirliğinde açılan “Engelli olmak üretime engel değildir” adlı el sanatları sergisi ve kermesi, renkli görüntülere sahne oldu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın eşi Özden Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci ve eşi Müzeyyen Kiremitci, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Erzurum İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’ün eşi Zuhal Karabörk ile diğer davetlilerin katıldığı açılışta önemli mesajlar verildi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen kermesin açılışında konuşan Genel Sekreter Kiremitci, Dünya Engelliler Günü’nün önemine vurgu yaptı. Kiremitci, “Sadece 3 Aralık değil yılın 365 günü engelli vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 10’nu engelli kardeşlerimizden oluşuyor. Biz de her an engelli olabiliriz. Yerel yönetimler olarak engelli kardeşlerimizin yaşam standartları ve sosyal hayatlarını geliştirme konusunda yoğun çalışma içerisindeyiz” dedi.

Serbest erişime dikkati çeken Kiremitci, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin bütün çalışma ve projelerinde engellilere yönelik temel politikanın ana merkezinde serbest erişim vardır. Vatandaşlarımızın bütün problemlerini çözmek bizim boynumuzun borcudur. Erzurum’da, vatandaşlarımızın yaşadığı bütün engelleri kaldıracağız” diye konuştu.

Başkan Vekili Tavlaşoğlu da, “Büyükşehir Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin şehre adaptasyonunu sağlayarak, yaşam alanlarını herhangi bir engele takılı kalmadan kullanmaları için gayret içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

Vali Altıparmak’ın eşi Özden Altıparmak da, “Hayatımızı engelli kardeşlerimizle birlikte yaşıyoruz. Her zaman bizim de bir engelli adayı olabileceğimizi hatırlamamız gerekir. Engelli kardeşlerimizin hayatını daha yaşanabilir bir hale getirmemiz lazım” şeklinde görüş belirtti.

Konuşmaların ardından işitme engelli çocuklar tarafından hazırlanan Mevlevi gösterisi davetlileri duygulandırdı. Etkinlikte engellilere akülü araç ve baston hediye edildi. Bu arada, 3 gün sürecek olan kermeste engelli vatandaşlarımızın üretmiş olduğu resim, tablo, takı ve el işi gibi ürünlerin satışı da gerçekleştiriliyor.