Aladağ Optik Firma Sahibi Saygı Kaan Çağlayan, kışa yeni moda gözlük önerisinde bulundu.

Saygı Kaan Çağlayan , ’’Geçmiş yıllarda raflarda görüp burun kıvırdığımız ne varsa moda olmaya başladı farkında mısınız ? Metal çerçevelerin gözlerden düşmediği yıllarda raflarda duran kemik çerçeveleri görüp burun kıvırırdık, ister metal ister kemik olsun yuvarlak gözlükleri gördüğümüzde hem güler hem burun kıvırırdık, vintage tarzına rastladığımızda “bu ne babaannemin gözlüğüne benziyor” der burun kıvırırdık. Şimdi ise hepsini takıyoruz !’’ dedi.

Saygı Kaan Çağlayan sözlerine şöyle devam etti; ’’İşte belki eskiden yine burun kıvırdığınız ama 2014 kış ve yaz sezonunda sıkça rastlayacağınız bir başka gözlükten bahsedeceğiz bugün. O da çift köprülü gözlükler. 2014 yazının hitleri arasında İtalia İndependent’ın kadife gözlükleri yer aldı. Ayrıca geçtiğimiz sene gözlük meraklıları özel yapım Buffalo Boynuzu gözlüklere yöneldi. Vintage yine ön sıralardaydı. Çift köprülü gözlükler de aslında vitrinlerde yerini aldı ama bir farkla. Bu sene çıkacak olan çift köprülü gözlüklere 2014 yazında Clip-on gözlüklerle (hani şu güneş camlarını dışarıdan kendi gözlüğünüzün üzerine taktığınız gözlükler) adeta ısındırma yapıldı. İşte bu ısındırma sonrası neredeyse her firma koleksiyonları arasına mutlaka bir çift köprülü model koydu. Mesela Gucci son yılların modası tortoise kemik kasa ile çift köprüyü bir araya getirdi, Christian Dior So Real modeli ile bir anda dikkatleri çekti. Sadece abiye ve lüks markalar değil mesela gençlerin en çok tercih ettiği markalardan biri olan Carrera da bu sene kahve çerçevelerini açık sarı köprüyle görücüye sundu. Sadece güneşte değil mesela optik gözlüklerinde de aynı durum söz konusu.’’

Saygı Kaan Çağlayan son olarak, ’’Müşterilerimizin bizde bu sene en çok tercih ettiği Vintage tarzda farklı bir marka olan Hally and Son da bu rüzgara ayak uydurdu ve farklı bir model piyasaya sürdü. Diyeceğimiz odur ki, bu sene sokaklarda bol bol çift köprülü gözlüklere rastlayacağız. Modadan uzak kalmayı sevmeyenlerdenseniz siz de mutlaka yüzünüze yakışan bir çift köprülü gözlük edinin.’’ diye belirtti.