Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı tarafından taşeron firma üzerinden çalışan işçilere torba yasa hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı, Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi ve Palandöken Devlet Hastanesinde iş kolunda taşeron firma üzerinden çalışan işçilere torba yasa hakkında bilgilendirme toplantıları düzenledi.

Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkan Tarık Toğrul, Toplu iş sözleşmesi haklarını kullanabilmek için, sendikalı olmak gerektiği bilinciyle Hastanelerde çalışan İşçilerin yaklaşık bin 500 işçi çalıştığı yedi farklı taşeron firmada sözleşme sürecini başlatan KOOP-İŞ ailesine katıldığını söyledi. Toğrul, ”Torba yasa ile yapılan düzenleme ile Kamudan ihale alan Taşeron Firma, kamu işveren sendikalarından(KAMU-İŞ, TÜHİS) birini toplu iş sözleşmesi yapmak üzere yetkilendirmesi halinde imzalanan toplu iş sözleşmesinden doğacak bedel artışları İdare tarafından karşılanacaktır. Bu düzenlenme sonrasında kamuda çalışan taşeron işçilerin örgütlenmesinin önündeki en büyük engellerden biri olan maliyet artışına kimin katlanacağı sorusu cevabını bulmuş oldu. Yasadan hemen sonra Türkiye’nin dört bir tarafında olduğu gibi Koop-İş Sendikası Erzurum Şubemizde Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi ve Palandöken Devlet Hastanesinde iş kolumuzda taşeron firma üzerinden çalışan işçi arkadaşlarımıza torba yasa hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlemiştir. Yasal haklarını korumak ve geliştirmek, Emeğe saygı, İnsanca yaşamak, daha iyi bir ücret alabilmek, Çalışma koşullarını iyileştirebilmek, İşyerinde söz ve karar sahibi olmak, Başta iş güvencesi olmak üzere tüm haklarını korumak, İşverenlerin keyfi uygulamalarına karşı durabilmek, Toplu iş sözleşmesi haklarını kullanabilmek için, sendikalı olmak gerektiği bilinciyle Hastanelerde çalışan İşçi arkadaşlarımız; Yaklaşık 1500 işçi arkadaşımızın çalıştığı yedi farklı taşeron firmada Sözleşme sürecini başlatan KOOP-İŞ ailesine katılıyor. “dedi.