Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi’nde “Küçük Hanımlar Mutfakta” projesi başlatıldı.

Projeyle, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde barınan kız öğrencilere, yemek pişirme konusunda teorik eğitimin yanında uygulamalı yemek pişirme, mutfakta uyulması gereken hijyen kuralları, uygulamalı yemek pişirme yemek servisi eğitimi ve uygulaması konularında eğitim verildi

Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki projenin açılış ve tanıtım toplantısına Erzurum Vali Yardımcısı Ersin Boylu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, il Müdür Yardımcıları Harun Akpınar ve Tamer Ekinci ile Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Köksal Hurşit ve kurum çalışanları katıldı.

Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde barınan öğrenciler tarafından hazırlanan kahvaltıya katılan Boylu ve Abdulhakimoğulları kahvaltı sofrasına tam not verdi.

Vali Yardımcısı Ersin Boylu, burada yaptığı açıklamada, Bakım Ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde kalan kız öğrencilerin mutfaktaki maharetlerini geliştirmeleri amacıyla böyle bir projeye imza atmalarının anlamlı ve memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Projeyle kız öğrencilerin yeteneklerinin gelişeceğini ve kurumdan ayrıldıktan sonra günlük hayatta beceri kazanacaklarını belirten Abdulhakimoğulları, ise ‘’ Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi’nde hazırladığımız uygulama mutfağında, yemek pişirme, mutfakta uyulması gereken hijyen kuralları ve yemek servisi konularında eğitimler verdik. Amacımız bu öğrencilerimizin becerilerini artırarak, topluma kazandırılmasını sağlamak’’ dedi.

Abdulhakimoğulları, 2015 yılında da önemli projeleri hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.