Basın iş kanunu 2. Çalıştayı programı yarın Erzurum’da başlıyor

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın himayelerinde Merkezi Erzurum’da bulunan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bölgesel katılımlı ‘Medya Çalıştayı’ birlikte 6-7 Kasım günlerinde Erzurum’da yapılacak.

Çalıştaya Ankara ve İstanbul’dan gelen gazetecilerin yanı sıra; Türkiye genelindeki 7 Gazeteciler Federasyon Başkanları, Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı,Doğu Anadolu Bölgesindeki 15 ilden yaklaşık 60 gazeteci, ilgili resmi kurumların Ankara’daki temsilcileri ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün yetkilileri katılacak.

Açılışı 6 Kasım Perşembe günü Saat 13.00’te Polat Renaissance Erzurum Hotel’de başlayacak. Çalıştay açılışında Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün tanıtım filmi gösterilecek. Açılış konuşmalarının ardından, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof.Dr.Zakir Avşar, Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Fahrettin Korkmaz’ın moderatörlüğünü yapacağı iki oturum düzenlenecek. Çalıştayın birinci günü akşamı saat 19.00’da Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nce düzenlenen yarışmada dereceye giren gazetecilere ödülleri verilecek.

Çalıştayın ikinci günü ise BYEGM Basın Yayın Dairesi Başkanı Ali Güneş’in yöneteceği oturumun ardından BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, genel bir değerlendirmede bulunacak. Çalıştaya Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın yanı sıra bakanlar ve Erzurum milletvekilleri de davet edildi.

Çalıştay oturumlarında devletin sunduğu hizmetler ve medya, (Basın kartları, resmi ilanlar, Türkiye Medya Veri Tabanı, yayın lisansları vb.), Gazeteci kimdir? (Gazete-dergi, haber ajansı, radyo-tv, internet medyası gazetecisi tanımının yapılması), Gazeteci basın dışında başka bir işte çalışabilir mi?, Gazetecinin ücreti, mesleki kıdem ve kıdem tazminatı sorunu, Gazetecilikte sözleşme, tecrübe gibi konular ele alınacak.

Çalıştayın Erzurum’da yapılmasının önemine işaret eden Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, “Toplantıda 212 sayılı Basın İş Kanunu, Basın Kanunu, sarı basın kartlar yönetmeliği, Basın İlan Kurumu mevzuatı ve gazetecilerin sorunları masaya yatırılacak. Erzurum ve bölge illerinden gazeteciler cemiyetleri yöneticilerinin yanı sıra meslektaşlarımızın katılacağı çalıştayda konularla ilgili çalışanların görüşleri alınacak.

Kapanış oturumunda Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya genel bir değerlendirmede bulunacak. Bu çalıştayda hazırlanacak rapor ve ele alınan konular, ortaya konan görüşler, basın kanunu ve diğer yönetmeliklerin hazırlanmasına yol gösterici olacak. Çalıştaya meslektaşlarımızı bekliyoruz” dedi.