Erzurum Genç Girişimci İşadamları Derneği’nin (ERGİAD) Genel Kurul toplantısı yapıldı. Tek liste halinde yapılan genel kurul toplantısında Mehmet Nuri Alim güven oyu tazeleyerek isim değişikliğine gidilen ESGİAD’ın başkanı seçildi.

Erzurum Barosunda düzenlenen yönetim kurulu toplantısına Erzurum Strateji Geliştirme İş adamları Derneği (ESGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Alim ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Tek liste halinde seçime giren Mehmet Nuri Alim, yeniden başkan seçildi.

2.Genel Kurul toplantısında konuşan Mehmet Nuri Alim, dernekte isim değişikliğine gidildiğini belirterek şunları söyledi. “İlki stratejik isminde de anlaşılacağı üzere başta iş dünyası olmak üzere turizm, kültürel, sosyal ve tarım alanlarında stratejik planlar yaparak Erzurum’u olması gerek yere getirmek için projeler üreterek “ Girişimcilik ve Stratejik” alanlarda, ilimiz ve bölgedeki tüm paydaşlar nezdinde başarılı ve lider sivil toplum kuruluşu olmak.”

KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU OLUŞTURMAK

ESGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Alim, “Erzurum’da kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmesi için önceliklerimizden birisi ESGİAD bünyesinde kadın girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulması katkıda bulunacak istişari bir kurul oluşturmak.” dedi.

Erzurum’un yeni meslek ve sektörlere ihtiyacı olduğunu belirten Alim, ekonomik kalkınmaya önem verilmesi gerektiğinin altını çizerek kaya gazı çıkarılması için çalışmalara başlanılması gerektiğini söyledi.

Mehmet Nuri Alim’un başkanlığa seçildiği genel kurulda yönetim kurulu üyeliklerine Hakan Halis, Esra Yılmaz, Efendi Sarı, Kadir Genç, Adnan Seçer, Atilla Alim, Denetim kurulu üyeliklerine ise Mesut Atılgan, İrfan Bayrakçı ve Mehmet Ayverdi seçildiler.