Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Temsilciği tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun ilçede yurt yapımı için NMYO bünyesine bir imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasına çok sayıda öğrenci katıldı.

Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksek Okulu öğrenci temsilciliği tarafından düzenlenen imza kampanyası hakkında bilgi veren NMYO öğrenci temsilcisi Cihad Dağlar, “Öğrenci arkadaşlar bana yurt sorunları hakkında sürekli isteklerde bulunuyorlar bizde imza kampanyası düzenledik bay ve bayan arkadaşlardan tam destek aldık imza kampanyasını bitirdikten sonra bu belgeleri gerekli mercilere göndereceğiz” dedi.

Narman Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Ercan Çelik ise Öğrenci temsilciliği tarafından organize edilen imza kampanyası hakkın da şunları söyledi; “Öğrencilerimizden hemen hemen her gün yurt sıkıntısı yüzünden gelen öğrencilerimiz oluyor. Köklü bir Yüksek Okulu olan Narman Meslek Yüksek Okulu 1995’te yapılmış ve 1997’de öğrenci kayıtları almaya başlamıştır. Fakat yıl 2014 bu süre zarfında ilçeye bir devlet yurdu yapılmamış ve bulunmamaktadır her kayıt döneminde yurtla ilgili sorunlar yaşamaktayız Okulumuzda 7 bölüm 631 öğrencimiz mevcuttur. Yurt olmaması nedeniyle bu dönem kayıt yaptırıp kayıtlarını daha sonra aldıran ve hiç kayıt olmayan öğrenci sayımız ise 110 eğer kredi yurtlar kurumuna ait bir yurt olursa öğrenci sayımız 800-900 olacaktır. Bu nedenle öğrencilerimiz mağdur olmaktadır. Defalarca müracaat etmemize rağmen bizlere söz verildi fakat yurt yapılmadı. En son bir heyetle ilçe kaymakamı belediye başkanı ben ve Ankara’da bulunan bürokratımızla birlikte kredi yurtlar kurumuna giderek bir yurt yapılmasını istedik aldığımız cevap ise bir bina bulunarak bu binanın da kredi ve yurtlar kurumu tarafından kiralanarak yurt hizmeti vereceğini belirttiler. Bizde bir bina bulduk gerekli protokol yapıldı nihai sözleşme gelince Erzurum Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü tarafından çok zor şartlar sunuldu. Bu şartları kabul etmeyen bina sahibi de vazgeçti. Bizde her mezuniyet dönemin de öğrenci ve velilerine müjde veriyoruz fakat eğitim öğretim başladığı zaman nedense bu yurt yapımı iptal oluyor öğrencilerimiz mağdur bu mağduriyetin bitmesi için ilçede bir devlet yurdunun olması gerekiyor ‘ dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Satıcı da açıklamasında “İlçemizin en büyük sorunlarından birisi ilçemizde yıllardır hizmet veren Meslek Yüksek Okulunun bir yurdunun olmamasıdır. Tabiri caizse NMYO bacasız bir fabrika gibi ilçeye gelen her öğrenci ekonomi ve kültüre bir katkı sağlamaktadır. Bu yüzden her öğrenci bizim için çok önemlidir bu fabrikamıza sahip çıkmalıyız özellikle siyasilerin bu soruna bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi.

Okul Öğrencilerinden İlknur Bektaş ise “İzmit’ten geldim buraya gelirken büyük bir heyecanla geldim. Narman’a fakat geldiğimizde kayıttan sonra yurt sıkıntısı sorunuyla karşılaştım. Bir tanıdığımızın bir aracılığıyla ben burada kaldım. Ben 2’ci sınıfta okuyorum yakında mezun olup gideceğim fakat benden sonra buraya gelecek öğrenci arkadaşlarımın bu sorunla karşılaşmamaları için ve Narman ilçesinin gelişmesi için buraya bir devlet yurdunun gerekli olduğu düşüncesindeyim.” Diye konuştu.