Erzurum’da yüksek lisansa başvurmak isteyen kız öğrenciye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. A.A., "Bana iftira atan şikayetçi depresyon hastası, iftira ile karalıyor. Burada şu anda mağdur olan varsa, o da benim. Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum” dedi.

S.T.’nin şikayeti üzerine tutuklanan ve 5 gün sonra tahliye olan 41 yaşındaki A.A. hakkında 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’cinsel saldırı’ suçundan 12 yıla yıla kadar hapis cezası istendi. Hâkim karşısına çıkan Doç. Dr. A.A. suçlamaları kabul etmedi. S.T.’nin katılmadığı duruşmada, 1 ve 2’nci sınıfta okuduğu dönem derslerine girdiğini ifade eden Doç. Dr. A.A., şunları söyledi:

"Benim derslerimden düşük puanlarla geçmiş. Yüksek lisansa 3’ün altında ağırlıklı not ortalaması (Agno) ile girmesi mümkün değil. Odama geldiğinde yüksek lisans öğrencisi olan A.A.’da yanımdaydı. Kendi bölümünde hocası yüksel lisansa kabul etmeyince bizim bölüme geliyor. Mağdure ifadesi beni çok üzüyor. Mağdur var, o da benim. İftiraya uğradım. Agno’su düşük olduğundan giremeyeceğini defalarca söyledim. 26 Haziran günü okuldan çıktığımda otomobilime binerken yanıma geldi. ’Hocam ne olur dinleyin, benim yüksek lisansa girmem gerekiyor’ dedi. Olmayacağını söyledim. Ağlayarak cama vurdu, otomobilime bindi. Evden önce bahçeye gidecektim. Yolda 11 kardeşi olduğunu, eve kendisinin baktığını, Meslek Yüksekokulları’nda iş sözü aldığını, bu yüzden yüksek lisans yapmak zorunda olduğunu belirtti. Ben ağaçları sularken ısrarla yüksek lisansa girmesi gerektiğini anlattı. Olmayacağını söyleyince yanıma geldi, beni öptü. Hakaret edince ’hocam isteğime yenildim’ dedi. Yolda defalarca özür diledi. Hemen evine yakın bir yere götürdüm ve ’defol in’ dedim. Olay bundan ibarettir. Daha sonra buluştuğumuz yönündeki beyanları yalandır. 5 Temmuz’da benimle araziye gittiğini söylüyor. Ben o tarihte ÖSYM’nin Ziraat Fakültesi’nde sınav sorumlusuydum. 7 Temmuz’da ise jüri üyesi olduğumu öğrenince, bana ’yardımcı olun’ dedi. Yine olmayacağını söyleyince, ’son kararanız mı?’ dedi. Bana ’ben de gider başka yerden başvururum, size de yapacağımı bilirim’ diye konuştu. Arkadaşlarından biri kendisinin ağır depresyon geçirdiğini söyledi. Bu hastalıktaki kişiler halüsinasyon, canlı rüya, olmadık şeyleri yaşanmış gibi anlatabiliyor. Mağdure ifadesi beni çok üzüyor. Mağdur var, o da benim. İftiraya uğradım. Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum " dedi.

TANIK, “ERZURUM’U SALLAYACAĞIM” DEDİ

Duruşmada tanık olarak ifade veren Güzel Sanatlar Fakültesi 3’ncü sınıf öğrencisi S.H. ise,”Bir süre önce müştekiyi merdivenlerden aşağı inerken morali bozuk olarak gördüm. Hocası ile görüştüğünü ve kendisinin yüksek lisansı kabul etmeyeceği yönünde ifadeler kullandığını belirterek şu andaki huzurda bulunan hoca hakkında, “Ona öyle bir şey yapacağım ki, Erzurum’u sallayacağım” itirafında bulundu” dedi.

DNA TESTİ İLE ÖRTÜŞMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen kiriminal raporuna, “Şikâyetçinin kıyafet üzerinden alınan örneklerle sanıktan alınan örneklerin örtüşmediği” yönünden rapor verildi.

MAHKEME, TAM TEŞEKKÜLLÜ ADLİ TIP KURUMU RAPORU ALINMASINA KARAR VERDİ

Mahkeme heyeti, S.S.’nin ifadelerinin iftiraya yönelik gerçek payının olup olmadığı yönünde tam teşekküllü Adli Tıp Kurumu’ndan ‘Ruh Sağlığı’ rapor istenmesine karar verdi. S.S. önümüzdeki günlerde Adli Tip Kurumu’na sevk edilecek.

Raporun gelmesinin beklenmesi gerekçesiyle duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

OLAY:

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü’nden bu yıl mezun olan S.T., geçen 11 Temmuz’da polise başvurarak Doç. Dr. A.A.’nın cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan S.T. Erzurum E Tipi Cezaevi’nde 5 gün tutuklu kalan S.T. tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.