Cumhuriyet Bayramı Erzurum’un Oltu İlçesi’nde çeşitli etkinliklerle kutlandı Oltu İlçe Stadında gerçekleştirilen kutlama programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Cumhuriyetin ilanının 91. Yıldönümü Oltu’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Oltu İlçe Stadında gerçekleştirilen kutlama programında İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Demirci ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek vatandaşların bayramını kutladı.

Törende bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, cumhuriyetle Türk insanının ufkunu genişleten ekonomik, sosyal ve siyasal hayata görülmemiş bir dinamizm kattığını söyledi. Kaymakam Zengin, “Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvet milletin kendisidir. Türk milleti, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Devlet, halkın devletidir. Üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir” şeklinde konuştu.

Bu arada Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçedeki okullarda düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Öğrencilerin çeşitli gösterileriyle büyük bir coşkunun yaşandığı kutlamalarda Anadolu Öğretmen Lisesi Erzurum Bar Ekibi de halk oyunlarıyla göz doldurdu.

Kutlama programı, okulların tören geçişiyle sona erdi.