Özellikle özel yetenekli çocuklara yönelik olarak geliştirilen kısaca “BİLSEM” olarak bilinen Bilim ve Sanat Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Erzurumlu İş adamı Remzi Sakaoğlu tarafından yaptırılan, Erzurum Valiliği desteği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesinin peyzaj çalışmasını yaptığı, Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi ‘inde öğrenciler yarı zamanlı olarak bireysel yetenekleri doğrultusunda okullarından arta kalan zamanlarda eğitim görecek.

Palandöken İlçesinde hizmete giren Bilim ve Sanat Merkezinin açılışına Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Vali Yardımcıları, Kaymakamlar İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Hayırsever İşadamı Remzi Sakaoğlu, İstanbul´dan gelen iş adamları ve çok sayıda davetli ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Bilim ve Sanat Merkezlerinin önemine vurgu yaparak, Erzurum’un ciddi manada bu merkeze ihtiyacı olduğunu, yapılan bu yatırımın çok farklı bir anlam taşıdığını söyledi. Her anne babanın çocuğunun yeteneksiz olmadığını söylemesinin imkânsız olduğunu belirten Vali Altıparmak,”ama onu tespit edecek, onu görecek, daha yetenekli belirli olgunluğa belirli bilgiye erişmiş insanların olması lazım ki, onları tespit edebilsin, ”bunlar bizim geleceğimizin sanatçısı, mimarı, bilim adamı” diyebilsin. Bu manada bu okullar çok çok önemli “diye konuştu. Merkezin açılmasında destek veren herkese teşekkür eden Vali Altıparmak ”buraların yapılması, bu okulların açılması önemli. Eğer biz bunları yapmaz bu yetenekleri heba edersek, geleceğimiz açısından da istediğimiz istikrarı istediğimiz kalkınmayı elde edemeyiz “ diye konuştu.

ÜLKELER ANCAK BİLİM VE SANATLA GELİŞİR

Yıllardır hayal ettiği bir projeyi gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduğu belirten iş adamı Remzi Sakaoğlu’ da yaptığı konuşmada okulu açmalarında ki en büyük sebebin, ülkemizin en büyük değerleri olan üstün yetenekli ve üstün zekâlı çocuklarımızı keşfedip, geleceğimize yön veren kişiler olarak yetiştirmek olduğunu söyledi. Sakaoğlu ayrıca üzerinde durulması gereken en önemli konunun, çocukları yetiştirirken sorumluluk sahibi, azimli, mücadeleci ve hedefleri olan kişiler olarak yetiştirmek olduğunu belirtti.

ERZURUM İLE BİRLİKTE, ÜLKEMİZDE 72 BİLİM SANAT MERKEZİ BULUNUYOR

Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan da yaptığı konuşma da Bilim Sanat Merkezlerine öğrencilerin kayıt olabilmeleri için bir dizi süreçlerden geçmeleri gerektiğini, tanılama süreci ilkokul 4. sınıftan itibaren aday gösterme, ön değerlendirme, grup taraması ve bireysel incelemeden oluştuğunu söyledi.

ERZURUM; BİR EĞİTİM VE KÜLTÜR ŞEHRİDİR

“Erzurum bir eğitim ve kültür şehridir” diye konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’ de, bu şehre gönül veren yönetici ve işadamlarının en temel vazifesinin milli eğitimi desteklemek, proje sunmak ve çocuklarımızın geleceğine katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

Erzurum’un çok güzel bir olduğunu, çok değerli çok nitelikli gençlere sahip olduğunu söyleyen Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu’da yaptığı konuşmada, ”açılan bu merkez hem irfan hem ilmin ve hem de bilimin merkezi olur diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Altıparmak Okulun açılmasına katkılarından dolayı İş adamı Sakaoğlu ve Başkan Sekmen’e Plaket ve onur belgesi takdim etti.