Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Nikolayevich Talanov, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti.

Başkan Sekmen, ziyarette yaptığı değerlendirmede, kentin yeraltı ve yerüstü kaynaklar bakımından zengin bir vilayet olduğunu ifade etti. Sekmen, "Erzurum’u sanayi ve kültürün başkenti yapmak istiyoruz. Rusya’nın soğuk kentleriyle Erzurum, iklimsel olarak birbirlerine yakın şehirlerdir. Erzurum’da doğalgaz çevrim santrali kurmak istiyoruz. Rusya’da bulunan ısınma sistemlerini şehrimize nasıl adapte ederiz bunun çalışmasını yapıyoruz. Bu konuda Rus iş adamlarından kente yatırım bekliyoruz. Turizm konusunda şehrimizdeki otelleri artırmayı ve tesisleri iyileştirmeyi planlıyoruz" dedi. Rus takımlarını Erzurum’a davet eden Sekmen, "Erzurum’da sportif yatırımlar kapsamında Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ni kurduk. Bu yıl 30’u aşkın ulusal düzeyde takımı ağırladık. Rus takımlarını Erzurum’da kamp yapmaya davet ediyorum" diye konuştu. İşbirliğinin önemine vurgu yapan Sekmen, "Erzurum; Rusya’dan bir şehirle kardeş kent ve kardeş belediye olabilir. İklim, doğa ve fiziki şartlar nedeniyle aynı koşullara sahip olan iki bölgede oluşacak olan entegrasyon sayesinde ülkelerarası ticaret ve kültür de gelişir" şeklinde konuştu. Sekmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeyi anımsatarak, ülkelerarası işbirliğin yerelde de hızlandırılması gerektiğini kaydetti.

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Talanov da, Erzurum’da düzenlenecek olan 2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’ne (EYOFW) Rusya’dan üst düzey sporcu ve geniş katılımın sağlanması için yoğun çaba harcayacağını bildirdi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ve Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci’nin de katıldığı ziyarette Başkan Sekmen, Başkonsolos Talanov’a çeşitli hediyeler verdi.