Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, 3 S kuralı ile sağlıklı zayıflama yollarını açıkladı.

Dr. Gönül Ateşsaçan, “Diyetlerde önümüzdeki yiyecekler alınır ve yerine yenileri konulur. Bunun mantığını kavrayabilirsek, neden bazı gıdaları yemeliyiz ve neden bazı gıdaları yememeliyiz iyi bilirsek, bir süre sonra kısıtlamaya gerek kalmaz.” dedi.

Hem sağlıklı hem de formda bir vücuda kavuşmanın çokta zor olmadığını belirten Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, “Bedeninizle ilgili sorumluluk almak istemediğiniz zaman, başkaları bu görevi sizin yerinize almak durumunda kalır. Bu nedenle hasta olmadan önce, vücuttan gelen sinyalleri (ağrı, isteksizlik, sürekli yorgunluk, öfke gibi) almamız gerekir” diye konuştu.

Bilinçsizce yapılan ve alışkanlıkları değiştirmeden yapılan diyetlerin bitiminde kilo alınmasının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Ateşsaçan, “Diyetlerde önümüzdeki yiyecekler alınır ve yerine yenileri konulur. Bunun mantığını kavrayabilirsek, neden bazı gıdaları yemeliyiz ve neden bazı gıdaları yememeliyiz iyi bilirsek , bir süre sonra kısıtlamaya gerek kalmaz. Katı kuralları olan diyetlerde , bir süre sonra canımız diyeti yapmak istemez. Önce ruhsal açıdan ve ardından fiziksel açıdan diyeti bırakırız. Diyetlere başlarken, sağlıklı yaşama geçişin birinci adımının“ sağlıklı beslenme” olduğunu unutmamalıyız” diye konuştu.

SAĞLIKLI ZAYIFLAMAK İÇİN 3 S KURALI

Sık beslenmek, Su içmek (2,5 litre su-12 fincan sıcak -ılık olarak) Spor yapmak -yürümek (her gün yaklaşık 1 saat orta tempolu günde 10.000-8.000 adım) Bedenimiz en önemli varlığımızdır. Bedenimize iyi bakmak, bedenden gelen tüm sinyalleri iyi dinlemek gerekir. Aşırı yorgunluk ve ağrı en önemli sinyallerden biridir. İyi bakmadığımız zaman bağışıklık sistemi çöker, hastalıklar başlar. Bedenimizin her hücresinin, muhakkak üst frekanslarda titreşmesi önemli. Bu yüzden bedenimize iyi bakmalı, doğru beslenmeli, zihnimizi olumsuz düşüncelerden arındırmalıyız.