Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Atatürk Erkek Yetiştirme Yurdu’nda kalan çocuklar, Ağrı’da düzenlenen Halter şampiyonasında Erzurum’un spordaki çıtasını zirveye taşıyarak, Türkiye ikincisi oldu.

Ağrı Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, geçen yıl hayatını kaybeden Ağrı’lı Halterci Ahmet Özbalık anısına düzenlenen Halter Turnuvası’nda Atatürk Erkek Yetiştirme Yurdu öğrencileri takım halinde Türkiye ikincisi oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları’nı, Atatürk Erkek Yetiştirme Yurdu Müdürü Zalkif Binici ve Antrenör Hüseyin Çelik ile birlikte ziyaret eden, Ersin Özden, Cihan Polat, Cüneyt Polat, Adem Polat, Murat Üstündağ, Kadir Tütüncü ve Hikmet Tahtacı, spordaki hedeflerini anlattılar.

Abdulhakimoğulları ise burada yaptığı konuşmada, şampiyon çocukların Erzurum’un gururu olduğunu ifade etti.

Sporun önemine değinen Abdulhakimoğulları, ‘’Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bağlı yurt, yuva ve çocuk evlerimizde korunma ve bakım altında bulunan çocuklarımız, yetenekleri doğrultusunda spora yönlendirilmektedir. Korunma altında bulunan çocuklarımız halter, güreş ve voleybol branşlarında eğitimler verilmektedir. Korunma ve Bakım altında bulunan sporcularımıza her türlü imkanı sağlamaktayız’’ dedi.

Hedeflerinin koruma altındaki çocuklardan milli sporcular ve şampiyonlar yetiştirerek, Erzurum’u zirveye taşımak olduğunu belirten Abdulhakimoğulları, şunları söyledi:

"Amacımız korunma altında bulunan çocuklarımızın sosyalleşmesini sağlayarak zeki çevik ve ahlaklı bireyler olarak topluma kazandırmaktır. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar neticesinde sporcularımız, Kurumumuz ve ilimiz adına gurur verici başarılara imza atmaktadırlar Ahmet Özbalık Özel Halter Turnuvasında Erzurum takım halinde ikinci olup, sporcularımız 3 Altın, 2 Gümüş, 4 Bronz Madalya kazanmışlardır. Bizler bu sporcularımızı skor için değil spor için yetiştirdik, spordaki başarıları bizleri gururlandırmıştır."

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulhakimoğulları şampiyon çocuklara çeşitli hediyeler verdi.