Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gazetecilerle bir araya gelerek yapılan hizmetleri ve projeleri anlattı.

Müceldili Konağı’nda sabah kahvaltısından gazetecilerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, belediyenin yapmış olduğu çalışmalarından ve projelerden bahsetti.

Tarihi alan denilen yerlerde koruma amaçlı imar planları yaptıklarını ve Erzurum için çok önemli olan bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Sekmen sözlerine şöyle devam etti. “Şu anda üzerinde oturduğumuz kale ve çevresi, Lalapaşa, Ulu Camii, Yakutiye Medresesi, Taşmağazalar, Kasımpaşa, Ayazpaşa ve bu çevrede yani tarihi alan denilen yerlerde koruma amaçlı imar planları yapıyoruz. İhaleyi alan firma arazide çalışmalara başladı. Bu Erzurum için çok önemli bir projedir. Biz zaten geldiğimiz günden beri kale ve çevresinde kamulaştırmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki yılın ilk yarısında bir çok binanın tarihi olmayan kamulaştırdığımız binaların yıkıldığını göreceksiniz ve bu çevrede görülen tarihi binaların restorasyonuyla ilgili çalışmalarında başladığını göreceksiniz. Çalışmalar esnasında tarihe uygun geçmiş tarihleri günümüze taşıyan o eserlerin tekrar kaleyle beraber üç kümbetlerde dahil onlarında planlarını belediye olarak bizler yapıyoruz. Daha sonra alt belediyeye vererek oralarda da dönüşümü hızlandıracağız. “

WİNTER FEST

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kış festivaliyle ilgili önemli bir hazırlıklarının olduğunu belirtti. Sekmen,”Bunun ağırlığını Erzurum Büyükşehir Belediyesi, oteller ve Kayak Federasyonu olmak üzere beraber yürütüyoruz. Festivalimiz bu hafta başlayacak. Bu haftaki sanatçılarımız Murat Dalkılıç, Sagopa Kajmer ve Mustafa Ceceli konserleriyle festivalimiz devam edecek. Bunun bir kısmı şehir merkezinde bir kısmı oteller bölgesinde yapılacak. Festival kapsamında kayak, buz pateni yarışmaları ve eğlenceli programlar düzenlenecek.” dedi.

EYOWF İÇİN YARIŞACAK GENÇLER YETİŞTİRMEMİZ LAZIM.

2019 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları (EYOWF) Erzurum’a verildiğini belirten Mehmet Sekmen sözlerini şöyle sürdürdü.” Ben aday değilken başkan olmadan önce bu çalışmaları sessizce yürüttük. Heyetlerle görüşmelerimiz oldu sonra göreve gelince devam ettirdik bunu 2019 EYOWF’u Erzurum’umuza aldık. Bu 2011 olimpiyatlarının bir üst kategorisidir. Bu heyette Gençlik ve Spor Bakanlığından, Büyükşehir Belediyemizden, üniversitelerden, federasyonlardan da arkadaşlarımızı aldık ve yeni tesisler neler diye konuştuk. Bu ay içerisinde bir toplantı yaparak onların çalışmalarını başlatacağız. Bu arada da bu olimpiyatlarda yarışacak gençleri yetiştirmemiz lazım. Sadece bu olimpiyata ev sahipliği yapmak değil bizimde mutlaka burada dereceye girecek sporcularımız olmalı. Onun için bu adımları atacağız. Çok yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz bunları da takip etmeye çalışacağız.”

HİZMETLERİMİZİ ÜÇ KATEGORİDE TOPLADIK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,“ Biz hizmetlerimizi üç kategoride toplamıştık. Birincisi belediye hizmetleri, ikincisi sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler, üçüncüsü de burayı yatırım cazibe merkezi haline getirmek. Belediye hizmetlerimiz devam ediyor. Şuanda bu mevsimde bile Bat Pazarında su ve kanalizasyon çalışmalarımız devam ediyor ve bitirme aşamasına geldik. Kışa hazırlık yaptık. Kış hizmetlerini karla yaşamayı öğrenerek inşallah köylerimizde de ilçelerimizde de büyükşehir olarak ana yollar bizim uktemiz olmak üzere yoğun bir hazırlık yaptık. En güzel şekilde vatandaşlarımızı mutlu etmeye gayret edeceğiz.”

BİZ NEW CİTY’LE İLGİLİ NE YAPABİLİRİZ DİYE AYRI BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ.

Hukukla bağlı olduklarını ifade eden Sekmen,”Böyle bir olayı bulunca önce bunu yasal yoldan anlaşma yoluyla çözmeyi önerdik. Yaptığımız teklifler havada kalınca bu arada da biz resmiyeti uyguladık. Tabi resmiyete bizimde karışmamız söz konusu değil. Bakanlıktan müfettiş istedim. İki arkadaşımız geldi teftişini yaptı ve ben onun öncesinde tutanaklarımı tutunca cumhuriyet savcılığına kimse bunun sorumlusu ayırt etmeden suç duyurusunda bulundum. Ben kim suçluysa bakanlıklara bildirdim oradan müfettişler geldi. Bir yandan onlar raporlarını tuttular ama raporlar henüz bize ulaşmadı o yüzden bekliyoruz. Biz New City’le ilgili ne yapabiliriz diye ayrı bir çalışma yapıyoruz. Yani çözümlerimiz bitmiş değil. Ama bu sefer bu ilgili şahısla bu işin yürümeyeceği kanaati artık bizde hasıl oldu. Biz belediye olarak ne yapabiliriz. Vatandaşa nasıl yardımcı olabiliriz. “ şeklinde konuştu.

Toplantının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve göstermek amacıyla gazetecileri Erzurum Kalesi’nde, Bat Pazarı’nda ve Kafaflar Çarşı’sında gezdirdi.