Winterfest 2104 Kış Festivali kapsamında Erzurum’da düzenlenen festivalin bir ayağı olan ilçelerin tanıtım stantları açtığı Yakutiye Kent Meydanı’da dolup taşıyor.

Ressamların, fotoğrafçıların, amatör bir çok sanatçının da hünerlerini sergiledikleri meydanda stant açan ilçeler yöresel ürünlerini sergileme fırsatı buldular.

Uzundere Belediyesi’nin açtığı standa yoğun ilgi devam ederken; belediyenin geleneksel sanatları korumak ve yaşatmak için başlattığı projelerden olan “hasır örücülüğü ve çepik (sepet)” büyük ilgi görüyor.

Belediye imkanları ile kurulan hediyelik eşya atölyesinde üretilen ürünler, yine Uzundere’de üretilen dut pekmezi, değişik meyvelerin kurutulmuş olarak pazara sürülmeye hazır halde ki teşhir amaçlı sunumları standı ziyaret edenlerin bir hayli dikkatini çekti.

Stanta bulunan Uzundere Belediye Başkanı M.Halis Özsoy, ziyaretçilerle teker teker ilgilenerek sorularını cevapladı ve ürünler hakkında bilgi verdi.

Winterfest 2104 Kış Festivalini düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Erzurum için “aranan kan” olduğuna inandığını söyleyen Başkan Özsoy; ilk defa kendilerini burada ifade etme fırsatını veren Başkan Sekmen’e, Winterfest 2104 Kış Festivali’nde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Özsoy; stantta tanıtımı yapılan bütün ürünlerin Uzundere’de üretildiğini, yetiştiğini belirttiği açıklamasında şunları söyledi; “Uzundere’de turizm ve kültür merkezi olma yolunda çok önemli aşamalar kaydettik. İnanç turizmi başta olmak üzere, rafting, dağcılık, bisiklet yolu gibi bir çok projeyi hayata geçirdik. Uzundere’nin kültürüne, edebiyatına hizmet için kitaplar yayınladık, yayınlamaya devam edeceğiz. Yaz, kış her mevsimde Uzundere’de mutlaka bir güzellik var; bunları görmek, Uzundere halkının misafirperverliği ile karşılanmak için herkesi Uzundere’ye bekliyoruz.”