Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Kamu ve özel kurum ve kuruluşlarının çocuklarımızın ve gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması çerçevesinde, yapılacak tüm faaliyetlerde yer almasının önemli olduğunu söyledi.

Emniyet Müdürlüğünde Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleriyle bir araya gelen Vali Altıparmak, Asayiş, Çocuk Şube hizmetleri, Trafik Hizmetleri ve KOM Şube Müdürlüğünün çalışmaları konularında bilgi aldı.

Asayiş hizmetlerinde görev yapan önleyici devriye ve güven timlerinin sayısının artırılması ile Erzurum’da ki suç oranının nüfusa göre Türkiye ortalamasının altında yer aldığını belirten Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Senem Çınar, Çocuk Şube Müdürlüğü olarak okullar etrafında bulunan, park, internet cafe ve oyun salonlarının denetlendiğini, eksikliği görülen iş yerleri hakkında da yaptırımların uygulandığını söyledi.

Sürücülerin can ve mal güvenliği açısından Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce kontrollerin artırıldığını belirten Çınar, Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak il merkezinde ve uyuşturucu madde, sigara ve emtia kaçakçılığını önlemeye yönelik yol uygulaması ve operasyonlar sonucunda 889 kg Eroin, 406 kg Esrar yakalandığını, bunun Türkiye çapında büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Şube Müdürü Senem Çınar ayrıca Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında yürütülen Mavi Kartaneleri Projesi ile gençlerde birlikte yaşama kültürünün oluşturulması ve ortak tarih bilincinin geliştirilmesi, sorumluluk alma duygusunun artırılmasının, grup çalışması ve çok yönlü düşünebilme yeteneğinin geliştirilmesinin hedeflendiğini belirtti

Erzurum’u huzur ve güvenlik açısından daha yaşanabilir bir şehir yapma adına Emniyet Müdürlüğünün tüm birimlerini yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik eden Vali Altıparmak, hali hazırda yürütülen çalışmalara ilave olarak geliştirilen Narkotim Porojesi ile uyuşturucu ile mücadeleye büyük bir ivme kazandırılacağına inandığını söyledi.

Vali Altıparmak, Mavi Kartaneleri projesinin, çocuklarımızın ve gençlerimizin birlik ve kardeşlik değerlerinin benimsenmesi, sahiplenme duygusunun geliştirilmesi ve farklı faaliyet alanlarında sürekli olarak yer almalarının sağlanmasının gelecek için önemli olduğuna vurgu yaparak, Kamu ve özel kurum ve kuruluşların gençlerimize yönelik bu faaliyetlerde bir bütün olarak yer alması gerektiğini belirtti.

Toplantı sonunda Vali Altıparmak Mavi Kartaneleri projesi kapsamında Çevre Temalı, Tasarım, Şiir, Resim ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.