“Winterfest 2014” kış festivali etkinlikleri kapsamında kayak sempozyumu düzenlendi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından kış mevsiminin başlangıcında düzenlenen “Winterfest 2014” kış festivali etkinliklerinde kapsamında Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ın konuşmacı olarak katıldığı kayak konulu sempozyum düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Oditoryum A salonunda düzenlenen sempozyuma AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ve çok sayıda davetli katıldı.

Üniversite öğrencilerinin yoğun olarak ilgi gösterdiği kayak konulu sempozyumda Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, katılımcılara Türkiye’de kayak sporunun öneminden bahsetti. Yarar, Türkiye’de kayağın gelişimi için çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini söyledi.

Erzurum’da düzenlenen Winterfest 2014 organizasyonunu kış mevsiminin ve kayak sezonunu başlangıcı olarak kabul ettiklerini söyleyen Yarar, “Bundan sonra kış mevsimi ve kayak sezonu her yıl Aralık ayında düzenleyeceğimiz kış festivalleri ile başlayacak. Türkiye Kayak Federasyonu ve belediye işbirliği ile benzer festivalleri ülkemizin farklı şehirlerine taşıyarak gelenekselleştireceğiz. İlerleyen yıllarda festivaller kapsamında fuarlar düzenleyerek bu festivalleri adeta kış mevsimi ile özdeşleştireceğiz. Hedefimiz ülkemizde 4 milyon kişiyi kayak sporu ile buluşturmak” dedi.