Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan kırmızı etiket yemiş 215 asansörün 214’ün kullanıma kapattı. Belediye Zabıta Müdürlüğü, TSE tarafından kendilerine gönderilen listeye göre uygulama yaptıklarını belirttiler. Bu arada Yakutiye Belediyesi Zabıta ekipleri asansör denetimini yapan TSE kurumunun bulunduğu binanın asansörünü de kırmızı etiketli olduğu için mühürleyerek kullanıma kapattı. Belediye Başkanı Ali Korkut, "İnsan sağlığı, can güvenliği her şeyin üzerindedir. Onun için Zabıta Müdürlüğüne ketin talimat verdim. Aksaklığa izin vermeyiz" dedi.

Yakutiye Belediyesi ile TSE arasında varılan protokol çerçevesinde ilçe sınırları içerisindeki tüm asansörler uzman ekipler tarafından denetleniyor. Yapılan denetimler neticesinde Erzurum Yakutiye İlçesinde 215 asansör için kullanılamaz etiketi vuruldu. Uygulaması tamamlanarak kullanılamaz etiketi alan asansörlerle ilgili olarak dosyası Yakutiye Belediye Zabıtasına intikal ettirilen 215 asansörden 214’ü mühürlendi. Zabıta yetkilileri Adliye binasında kullanılan asansör ile ilgili kırmızı etiket uyarısı olduğunu, ancak dosyasının tanzim edilerek kendilerine intikal ettirilmediği için mühürleme işlemi yapamadıklarını söylediler. Zabıta ekipleri, aynı zamanda asansör güvenliğinin kontrolünü yapan TSE’nin Erzurum’daki müdürlüğünün bulunduğu binanın asansörünü de güvenli olmadığı gerekçesiyle mühürlendi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kırmızı etiketli bütün asansörlerin kapatılması için Zabıta ekiplerine talimat verdiğini belirtti. Korkut, "Önceliğimiz insanımızın can güvenliğidir. Güvenli olmayan, kaza geliyorum diyen asansörleri mühürletiyoruz. Hangi binada olduğu önemli değil, can güvenliği açısından güvenli olup olmadığı önemli" şeklinde konuştu.

Öte yandan 1 Ocak 2014 ile 1 Aralık 2014 tarihleri arasında TSE tarafından denetlenerek kırmızı etiket uygulaması yapılan 215 asansörden 214’ü Zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Zabıta yetkilileri, 1 asansörle ilgili dosyanın kendilerine ulaşmadığını, bu nedenle Adliye binasında bulunan asansörün mühürlenmesi için dosyasının beklendiğini ifade ettiler.