Yakutiye Belediyesi Fen İşleri ekipleri, Kırmacı semtinde yeni yapılan yol, kaldırım ve yeşil alan düzenlemesinin biran önce tamamlanması için adeta seferber oldu. Kaldırım çalışması bir koldan yürütülürken, alanda kot düzeltme ve asfaltlama çalışması da bir baştan yürüyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, kışa iş kalmasın talimatı doğrultusunda ekiplerin yoğun çalışması takdir topluyor.

Yakutiye Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü asfalt, kaldırım, bordür, yeşil alan çalışmalarını yetiştirmek için yoğun çaba harcıyor. Başkan Ali Korkut’un ’biran önce bitirin’ talimatı doğrultusunda ekipler, işlerin yetiştirilmesi için seferber oldu. Bu çalışmaların yürütüldüğü alanlardan biri de Kırmacı semti. Semtte, kot farkından dolayı önce alanda düzeltme çalışması yapıldı. Ardından yol için malzeme serilerek sıkıştırma yapıldı. Kaldırım, bordür ve yeşil alan çalışması ile birlikte Kırmacı semti girişinin yeniden düzenlenmesi için ekipler seferber oldu. Ali Korkut, "Kırmacı semtinde yeniden yol açıldı dersek yeridir. Yol için kot düzenlemesi yapıldı. Ardından yeşil alanda kalan evlerin kamulaştırmasını yaptık. Evler yıkılıp kaldırıldı. Hukuki süreci süren birkaç ev kaldı. Onlarda kamulaştırılınca bölgede çirkin görüntü, çevreyi rahatsız edecek düzensiz insanlara kullanılacak alan kalmayacak. Şimdi yapılan işlerin tamamlanması için ekipleri teyakkuza geçirdik" dedi.

Yakutiye Belediyesi Fen İşleri ekipleri, Kırmacı semtinin yeni görünümünün güzelleşmesi için yoğun bir çalışma yürütüyor. Ekipler, ’Başkanımızın sözünü yerine getirmeye uğraşıyoruz. İşimizi tamamlayacağız, çevrede oldukça değişecek" ifadelerini kullandılar.