Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi ile Ağrı Tutak Belediyeleri kardeş belediye oldular. Belediye Başkanı Ali Korkut, belediye meclisinde alınacak "kardeş belediye" kararı öncesi Tutak’a giderek belediye başkanlığına kayyum olarak atanan Kaymakam Erkan İsa Erat’ı ziyaret etti. Belediye çalışmalarıyla ilgili karşılıklı bilgilenmenin yapıldığı ziyaret sonrası açıklama yapan Ali Korkut, "Kaymakamımıza hayırlı olsun dileklerimizi iletmek, belediyecilik alanındaki işbirliği amacıyla ziyaret gerçekleştirdik" dedi.

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi ile Ağrı’nın Tutak Belediyeleri "Kardeş" belediye oldular. Kardeş Belediye uygulaması için Yakutiye Belediye Meclisinde bugün (Pazertesi) karar alınacak. Kardeş Belediye kararı öncesi Tutak ilçesine ziyarette bulunan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirtti. Başkan Korkut, ilçede yapılan çalışmalar hakkında Erat’tan bilgi alarak, görevinde başarılar diledi. Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen ziyaretin ardından Korkut, Belediye Başkan Yardımcıları Asım Ferhat Mergan, Suat Hayri Güneş, Dr. Mustafa Engin Kocadağıstan, ile birlikte ilçede incelemelerde bulundu.

Yakutiye’den Tutak’a kardeş eli

AĞRI’nın Tutak Belediyesi’ne ilçe kaymakamı Erkan İsa Erat 11 Ocak’da kayyum olarak atanmıştı. Kaymakam Erkan İsa Erat’a ve Tutak halkına her alanda yardımcı olmayı görev bildiklerini belirten Ali Korkut, "Halkın oyuyla seçilenler maalesef halkı unutmuş, en küçük belediyecilik hizmeti yapılmamış. Bunu gözlerimizle de tespit ettik. Yakutiye Belediyesi olarak Kaymakam Erkan İsa Erat’a belediyecilik anlamında bilgi paylaşımında bulunacağız. Çabamız Tutak halkının doğru hizmeti almasına, ilçeye gelen paraların başka yerlere değil, halkın yararına ve doğru bir biçimde harcanmasında katkı sunabilmek. Elimizden gelen desteği esirgemeyeceğiz. Bugün Belediye Meclisimizde kardeş belediye kararı alacağız. İnşallah iki taraf içinde hayırlı olur." dedi.