Kariyer Topluluğu’nun düzenlediği Yurt Dışı Eğitim Seminerleri Atatürk Üniversitesi Oditoryum Mavi Salonu’nda yapıldı. Katılımcılara 5 yıllık kullanım süresi ile 2 haftalık Londra dil eğitimi kazanma hakkı tanıyan formlar dağıtıldıktan sonra etkinlik başladı.

Kariyer Topluluğu’nun 2005 yılından itibaren düzenlediği etkinlikler arasında yer alan Yurt Dışı Eğitim Seminerleri Erzurum’da yapıldı. Etkinlik Erzurum Bölge koordinatörü Melih Gecten ve Endless Abroad Genel Müdürü Gökmen Özdemir’in katılımıyla gerçekleşti. Büyük ilgi gören etkinlikte konuşmasını yapan Erzurum Bölge Eğitim Koordinatörü Melih Gecten: “Temel amacımız yurt dışı eğitimleri hakkında öğrencilerimize bilgi vermek, bunu da güvenli bir şekilde yaptığımıza inanıyorum” dedi. Bu etkinlikle 45 üniversiteden 45 öğrenciye Londra’ da 2 haftalık yurt dışı dil eğitimi kazanma hakkı tanınacak.

Endless Abroad Genel Müdürü Gökmen Özdemir birçok zorluklara rağmen kendisinin yurt dışında eğitim aldığını ve kendisine hedefler koyarak bu doğrultuda ilerlediğini samimi, esprili bir şekilde dile getirdi. Yurt dışı eğitim seminerleri çerçevesinde katılımcılara birçok bilgi sunan ve katılımcılardan gelen soruları cevaplayan Özdemir: “Bu yolda çok fazla şey harcamanıza gerek yok, sadece cesaret ve özgüvenle bunu yapmak mümkün ben bunu yaptıysam herkes yapabilir” ifadelerine yer verdi.

Work and Travel, Her Şey Dahil ve Erasmus Staj hakkında katılımcılara bilgi verildi. Konuşmasında çok yeni bir proje olan Endaca’yı anlatan Özdemir bunun İngiltere’de bir kurumda eğitim almakla eşdeğer olduğunu söyledi. Endaca ile canlı sınıf ortamına internet üzerinden bağlanıp eğitim alınabileceğini vurguladı. Etkinlik yapılan çekiliş ve katılımcılara dağıtılan sertifikalarla sona erdi. Etkinlikler 30 Kasım Pazar günü ve 6 Aralık Cumartesi gününe kadar devam edecek.