ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından, “Asansör Bakım ve Onarım” sektöründe eleman yetiştirmek için açılması planlanan kurs, yeterli başvuru yapılmadığı için açılamıyor.

Eskişehir Makine Mühendisleri Odası ile Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nün, sektörde eğitimli eleman ihtiyacını gidermek amacıyla açılacak olan kurs için 20 kişilik kontenjan ayrıldı. Ancak kurs yeterli ilgiyi görmedi. Mülakatları yapılan kursan sadece 6 kişi başvuruda bulundu. Geçtiğimiz aylarda da duyurusu yapılan ve kursiyer seçimleri gerçekleşen eğitim için 5 kişi müracaat etmiş ve tüm kursiyer adayları seçilmişti. Önceki gün yapılan ikinci seçmeler sonrası başvuruda bulunan 6 kursiyer adayının da seçimleri yapıldı. Ancak kursun açılması için 6 kişinin yeterli olmadığını ifade eden yetkililer, kursun açılabilmesi için daha önceden seçmelere katılmış kursiyerlere ulaşmaya çalıştıklarını ifade ettiler.

Ağır işçilik gerektiren sektörlerden kaçıldığı gerekçesiyle başvuru sayısında yeterli rakama ulaşamadıklarını kaydeden Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu Başkanı Hasan Yoldaş, kursa katılan adaylara yüzde 50 istihdam sağladıklarını hatırlattı. Yoldaş, "Asansör sektörü ölmeyecek bir sektör olmasına rağmen, maalesef müracaat eden vatandaş sayımız ortada. Bunun yanı sıra pres operatörü, kaynakçı gibi işlere de ilgi gösterilmiyor. Maalesef ağır işçilikten kaçınıyoruz. Bunların yanı sıra kursa katılan adaylara yüzde 50 istihdam olanağı sunuyoruz, ama maalesef durum ortada" şeklinde konuştu.